Amerika Açık’ta Medvedev Alcaraz’ı devirdi, finalde Djokoviç’le oynayacak

Amerika Açık'ta bu sabaha karşı oynanan maçta Dimitri Medvedev, İspanyol rakibi Alcaraz'ı yenerek finale yükseldi. Yarınki finalde Medvedev-Djokoviç oynayacak. Bugün kadınlar finali var, Coco Gauff ve Aryna Sabalenka gece 23.00'te karşılaşacak.

Spor 9 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Amerika Açık Tenis Turnuvasında sona gelindi. New York şehrinin Bronx ilçesinde bugün tek kadınlar finali oynanacak, yarın ise tek erkekler. Tek kadınlarda finalinde ABD’li raket Coco Gauff ile Belaruslu Aryna Sabalenka karşı karşıya gelecek. Tek erkeklerde ise son finalist bu sabaha karşı tamamlanan maçta belli oldu, son ayların parlayan ismi İspanyol Alcaraz ile Rus Dimitri Medvedev karşılaştı. Medvedev maçı 3-1 kazanarak Goran Djokoviç’in finaldeki rakibi oldu. İkili 2021 yılında da final oynamıştı. Djokoviç yarı finalde ABD’li raket Shelton’u 3-0 yenerek yükseldi.

Amerika Açık heyecanın son düzlüğe girildi. Tek kadınlarda yarı final heyecanı geride kaldı ve finalin adı kondu. İlk yarı final mücadelesinde 19 yaşındaki ABD’li raket Coco Gauff, Çekyalı Karolina Muchova ile karşı karşıya geldi. 6 numaralı seribaşı Gauff, 10 numaralı seribaşı Muchova’yı 6-4 ve 7-5’lik setlerle 2-0 mağlup ederek adını finale yazdırmayı başardı. Genç isim kariyerinde ikinci kez grand slam finaline çıkmayı başardı. Gauff daha önce 2022 Fransa Açık’ta final oynamış ancak bu karşılaşmayı Iga Swiatek’e kaybetmişti. ABD’li isim finali kazanması halinde kariyerinin ilk grand slam şampiyonluğuna uzanacak.

Amerika Açık tek kadınlarda finalin adı kondu.

Çevreciler yine maç böldü

Gauff ve Muchova arasındaki karşılaşmaya fosil yakıtların kullanımını protesto eden çevre aktivistleri damga vurdu. Uzun süre “Fosil yakıtları bitirin” diye bağıran ve maçın durmasına sebep olan şahıslar polisin çağrılması ve stadyumdan çıkarılmaları suretiyle maça devam edilebildi.

Djokovic Hande'yi beğendi, Sırplar çileden çıktıDjokovic Hande’yi beğendi, Sırplar çileden çıktı

Sabalenka öldü öldü dirildi

Bir diğer yarı final karşılaşmasında 2 numaralı seribaşı Belaruslu Aryna Sabalenka, 17 numaralı seribaşı ABD’li Madison Keys ile karşılaştı. İlk sette ev sahibi raketin olağanüstü üstünlüğü dikkat çekti ve 6-0’la öne geçen Keys oldu. Sabalenka ikinci sette de servisini koruyamadı ve bir ara 5-3 geri düştü. 5-3 geri düştüğü oyunda da ilk puanı rakibine kaptıran Aryna daha sonra toparlandı ve oyunu alıp maça tutundu. Bu andan itibaren seti tie break sonucu kazanmayı başaran Aryna final umutlarını sürdürmeyi başardı. 3. ve son sette de aynı şekilde tie break sonucu zafere giden Sabalenka böylelikle 0-6, 7-6, 7-6 ile Madison Keys’i mağlup etti ve adını finale yazdıran taraf oldu.

Sabalenka kariyerinde ikinci grand slam finaline yükseldi. 25 yaşındaki raket ilk grand slam finaline bu yılın başında Avustralya Açık’ta çıkmıştı. Söz konusu maçta Kazak Elena Rybakina ile karşılaşan Sabalenka 4-6, 6-3, 6-4’lük setlerle korttan 2-1 galip ayrılmış ve ilk grand slam şampiyonluğuna uzanmıştı.

2024 Paris'te masada varız2024 Paris’te masada varız

Coco Gauff ve Aryna Sabalenka’yı karşı karşıya getirecek Amerika Açık final mücadelesi 9 Eylül Cumartesi gecesi saat 23.00’te oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.