Anadolu Efes kombine fiyatlarını açıkladı, sosyal medya tepki gösterdi

Türk basketbolunu EuroLeague'de temsil eden ekiplerden Anadolu Efes yeni sezon için kombine biletlerin fiyatlarını duyurdu. Bazı taraftarlar yeni bilet fiyatlarını yüksek bularak tepki gösterdi.

Spor 9 Eylül 2024
Anadolu Efes'te yeni sezon kombine fiyatları duyuruldu.

Anadolu Efes son 10 yılda EuroLeague’e damga vuran ekiplerden. Özellikle 2018 yazında başlayan Ergin Ataman dönemiyle kulübün kaderi değişti. Bir süredir düşüşte olan ekip Final Four sahnesine döndü ve iki şampiyonluk yaşadığı süreçte aynı sahnede dört kez bulundu. Ataman’ın ayrılığı sonrası önce Erdem Can’la anlaşan, sezon ortasında Tomislav Mijatovic’le yola devam eden takımın yeni sezon için hedefi play-off potası içinde yer almak.

İki sezondur bu aşamadan uzak kalan Efes uzun bölgesine Vincent Poirier ve Roland Smits gibi önemli isimleri ekledi. Will Clyburn’le yollarını ayıran takım Jordan Nwora ve Stanley Johnson gibi NBA patenti olan forvetlerle anlaştı. Shane Larkin’le dört sezonluk sözleşme uzatan takımın hedefi iki senedir özlediği yere kavuşmak.

Basketbol Süper Ligi'nde yeni sezonun fikstürü çekildiBasketbol Süper Ligi’nde yeni sezonun fikstürü çekildi

Efes’in bunca başarıyı yakalarken en büyük aktörlerinden biri taraftarıydı. Takım 15 bin kişilik Sinan Erdem Spor Salonu’nda çoğu zaman kapalı gişe oynuyordu. Ön tarafta yer alan koltukların genel olarak kombine kart yani sezonluk bilet sahipleri tarafından doldurulduğu salona birçok basketbolsever akın ediyordu. Ataköy’deki salon Marmaray ve Metrobüs gibi ulaşım araçlarına yakınlığıyla Efes’in başarısına destek olan taraftarın rahatça ulaşabildiği bir yerdeydi.

Efes yeni sezonda adresini değiştiriyor. Efsanevi Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yerine yapılan Basketbol Gelişim Merkezi Efes’e ev sahipliği yapacak. Efes Pilsen adıyla spor dünyasına giren ve 50 seneye yakın geçmişiyle Türk sporuna büyük katkıda bulunan ekip bir bakıma eski evine dönecek. Salon yine ulaşım olarak Marmaray’a son derece yakın yerde. Ancak bu dönüş gelen son haberle taraftara pahalıya patlayacak.

Yüzde 300’e varan zam

Öyle ki Efes heyecan dolu geçmesi beklenen yeni sezon öncesi kombine bilet fiyatlarını açıkladı. Buna göre daha önceden kombine sahibi olan bir Efes taraftarı en ucuz 14 bin 875 TL karşılığında kombine alabiliyor. Sahaya yakın kategorilere yaklaştıkça bu fiyatlar artıyor. 19 Eylül’de sona erecek kombine döneminde en fazla 255 bin liralık kombine bilet alınabiliyor. Şayet bir Efes taraftarının daha önceden kombinesi yoksa ve sıfırdan kombine alacaksa 17 bin 500 TL’den başlayan fiyatlar 300 bin TL’ye kadar çıkıyor.

Anadolu Efes’te yeni sezon kombine fiyatları bu şekilde.

Geçen sezon Sinan Erdem Spor Salonu’nda mücadele eden Efes’in taraftarları erken satış döneminde T3 isimli, yeni salonda olmayan kategoriden kombinelerini bin 750 TL’ye alabiliyorlardı. Fan Club üyeleri bin 400 TL’den aynı kategoriden kombine bilet sahibi olabiliyordu. T2 isimli kategorideki fiyat 4 bin TL idi. En fazla kombine bilet fiyatıysa 60 bin TL’yi buluyordu. Erken satış dönemi sona erdikten sonra bu fiyatlara yüzde 25 oranında zam gelmiş en ucuz yer 2 bin 250 TL en pahalı yer ise 75 bin TL’den alıcı bulmuştu.

Yeni sezona bakıldığında T2 kategoride bulunan en ucuz biletin şu anda 17 bin TL olması geçen sezonla kıyaslandığında yüzde 300’den fazla zam yapıldığını gösteriyor. Şayet kombine yenilemiyorsanız, 300 bin TL olan en pahalı bileti aldığınız takdirde geçen sezona nazaran yüzde 300’lük bir zamla karşılaştığınız görülüyor.

Anadolu Efes, bu sezon EuroLeague ve Süper Lig’in normal sezonunda sırasıyla 17 ve 15 iç saha maçına çıkacak. Efes’in iki kulvarda da sonuna kadar iddialı olduğu senaryoda sırasıyla üç ve yedi play-off maçı oynayacağı düşünüldüğünde sezonluk toplam maçı 42’ye denk geliyor. Şayet S2 isimli ortalama bir tribünde kombine yenilemek isteyen bir Efes taraftarı maç başına yaklaşık bin TL’yi gözden çıkarmış oluyor. Aynı kategoriden ilk kez bilet alacak bir basketbolsever ise bin TL’nin de üzerinde bir meblağ ile maçlara gitmiş oluyor.

Hal böyle olunca sosyal medyada bazı taraftarlar bu fiyatlara tepkili. Uzun yıllardır Efes maçlarına kombine bilet alarak gittiğini belirtenler biletini yenileyemeyeceğini belirterek yeni fiyat politikasına tepki gösterdi.

Cedi Osman: Panathinaikos ile şampiyonluk istiyorumCedi Osman: Panathinaikos ile şampiyonluk istiyorum

Fenerbahçe de benzer bir zam yapmıştı

Kombine bilet fiyatlarını Efes’ten daha önce duyuran Fenerbahçe, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda devam edeceği macerası için benzer zamlar açıklamıştı. Fenerbahçe’de en pahalı bilet saha içi birinci sıra olarak belirlenmiş ve fiyatı 495 bin TL olarak duyurulmuştu. Aynı biletin geçen sezonki fiyatı 150 bin TL’ydi. Buradan bakınca yüzde 220’ye yakın bir zam olduğu anlaşılıyor. Fenerbahçe’nin salonu için en ucuz kombine bilet fiyatı geçen sezon 3 bin TL iken bu sezon 8 bin 300 TL’ye çıkmış durumda. Buradaki zam oranı yüzde 175 civarında.

Sonuç olarak Türk basketbolunu kulüpler düzeyinden en üst seviyede temsil eden iki ekibin maç biletleri bu sezon taraftarının cebini yakacak gibi duruyor. İddialı kadrolar kuran ve yatırımlarını kısmayan ekiplerin enflasyonun da etkisiyle ortaya çıkan yeni fiyat politikaları tribün doluluk oranlarına nasıl yansıyacak merak konusu.

EuroLeague'de yeni sezonun fikstürü belirlendi: İşte Efes ve Fener'in maçlarıEuroLeague’de yeni sezonun fikstürü belirlendi: İşte Efes ve Fener’in maçları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.