Anadolu Efes transferde bombayı patlattı: Darius Thompson!

EuroLeague'deki temsilcilerimizden Anadolu Efes, geçtiğimiz sezonu Baskonia'da geçiren ve transfer piyasasının gözde isimlerinden gard Darius Thompson'la anlaşma sağladı.

Spor 6 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Darius Thompson Anadolu Efes'te.

Vasilije Micic’in NBA’e gitme kararının ardından gard piyasasında yeni yıldızını arayan Efes, geçtiğimiz sezonu Baskonia’da geçiren Darius Thompson’la anlaşma sağladı. Lacivert-beyazlılar ABD’li isimle 3 senelik sözleşme imzaladı. Efes, oyuncu için İspanyol kulübüne 550 bin Euro çıkış maddesi ödeyecek. BasketNews’ün haberine göre Micic’in NBA’e gidişiyle beraber 775 bin dolar para kazanacak Efes, Thompson’ın çıkış ücretini buradan karşılayacak.

28 yaşındaki ve 1.93 boyundaki gard son günlerde Milano’yla anılıyordu. Yaklaşık 2 hafta önce Fenerbahçe’nin gündeminde olduğu söylenen oyuncu için birçok EuroLeague takımının temas kurduğu bildiriliyordu. Geçtiğimiz sezon EuroLeague’de 6.7 asist ortalaması yakalayan ve bu alanda lider olan isim, Shane Larkin’in yeni partneri olacak. Erdem Can’ın geçen sezon Türk Telekom koçu olduğu dönemde Jerian Grant’in saha içi lideri olarak üstlendiği rolü, Efes’te Thompson’ın üstleneceği beklemek yanlış olmaz. Telekom’daki Grant-Tony Taylor ikilisinin bir benzeri önümüzdeki sezon Efes’te Larkin-Thompson şeklinde karşımıza çıkacak. Thompson, yüksek asist ortalamasının yanı sıra 12.6 sayı ve 3.2 ribaunt gibi ortalamalar da tutturmuştu.

Fenerbahçe Samet Geyik’e veda etti: Geyik, Galatasaray'la anlaştıFenerbahçe Samet Geyik’e veda etti: Geyik, Galatasaray’la anlaştı

Amerikalı gard fabrikası

Baskonia Darius Thompson’ın Efes’e transferiyle birlikte bir Amerikalı gardı daha Avrupa basketboluna pazarlamış oldu. Geçmişte Mike James, Shane Larkin, Wade Baldwin, Pierria Henry, Darius Adams, Luca Vildoza gibi gardlar öne çıkmıştı.

NBA Yaz Ligi’nde heyecan başladı, Tarık ve Sadık Emir sahne aldıNBA Yaz Ligi’nde heyecan başladı, Tarık ve Sadık Emir sahne aldı

Beşiktaş’a Asvel’den takviye

Yeni sezonda ülkemizi EuroCup’ta temsil edecek Beşiktaş, ABD’li gard Jonah Mathews ile anlaştı. 1.90 boyundaki oyun kurucu son olarak EuroLeague ekiplerinden Asvel’de forma giymişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.