Anadolu Efes’e de yol gözüktü: Yine Maccabi yine gurbet

Anadolu Efes'in EuroLeague'in 26. haftasında Maccabi Tel-Aviv'i konuk edeceği maç güvenlik gerekçeleriyle Letonya'nın Riga şehrine alındı.

Spor 26 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Anadolu Efes, Maccabi Tel Aviv'le oynayacağı maç için Letonya'ya gidecek.

İsrail-Gazze savaşının Avrupa basketbolunda mücadele eden Türk takımlarına etkisi sürüyor. Beşiktaş’ın sahasında Hapoel Tel Aviv ile oynayacağı mücadele Slovenya’nın Ljubljana şehrine alınmıştı. Bu karşılaşma 7 Şubat’ta. Efes’in 8 Şubat’ta Maccabi’yi ağırlayacağı maç da Letonya’nın Riga şehrine alındı.

Anadolu Efes cephesinden yapılan açıklamada “Söz konusu karşılaşma 8 Şubat 2024’te, Letonya’nın başkenti Riga’da bulunan Arena Riga’da yerel saatle 19.30’da, Türkiye saati ile 20.30’da başlayacak ve seyircili şekilde oynanacaktır” dendi. Maçın Anadolu Efes’in ev sahibi statüsünde olmasından ötürü “Karşılaşmaya gitmek isteyen kombine sahiplerimizin, 31 Ocak 2024 Çarşamba gününe kadar Mobilet ile [email protected] adresine mail atarak iletişime geçmeleri gerekmektedir” denerek hatırlatma yapıldı.

Daha önce Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Hapoel Jerusalem maçını ülke dışında oynadı. Bunun dışında Fenerbahçe de Ataşehir’de oynanması planlanan EuroLeague karşılaşmasında Maccabi Tel-Aviv’i Litvanya’nın Panevezys kentinde konuk etti. Galatasaray İsrail ekibine yenilirken Fenerbahçe Maccabi engelini 109-74 aşıp kulüp EuroLeague sayı rekoruna evinden uzakta imza attı.

Efes an itibariyle EuroLeague’de 22 maçta 9 galibiyetle 13. sırada yer alıyor. Türk ekibi play-in potasına kendini atabilmek için mücadele ediyor. Maccabi Tel-Aviv ise 23 maçta 13 galibiyetle altıncı sırada. İsrail ekibinin amacı play-in oynamadan play-off potasında yer alabilmek ve yapacağı çıkışla ilk dörde girebilmek.

Fenerbahçe'den İtalyan işi... İlk dörde dev adımFenerbahçe’den İtalyan işi… İlk dörde dev adım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.