Muhteşem maç! Clyburn avantajı Efes’e getirdi

Anadolu Efes, büyük çekişmeye sahne olan yarı final serisinin ikinci maçında Fenerbahçe’yi 92-90 mağlup etti. Will Clyburn, attığı son saniye üçlüğüyle devleşirken maçı 35 sayıyla tamamladı.

Spor 6 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Will Clyburn maça damgasını vurdu Efes avantajı aldı.

Türkiye Basketbol Ligi yarı final serisi ikinci maçında Fenerbahçe, Anadolu Efes’i konuk etti. Ev sahibi 42 sayılık tarihi galibiyetinin ardından avantajı korumak, Efes ise reaksiyon vermek için sahaya çıktı.

Maça daha iyi başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Johnathan Motley’nin pota altı hücumları, Tibor Pleiss’ın da erken faul problemine girmesiyle kullanılan büyük silah oldu. Bu sayede fark açıldı ve 25-16 sona erdi. İkinci çeyrekte de aynı şekilde devam eden oyunda Efes adına devreye giren Shane Larkin oldu. Yıldız gard takımını maça döndürdü ve fark kapandı. Fenerbahçe soyunma odasına 45-41 önde gitti.

Yarı finalde ilk adımı Telekom attıYarı finalde ilk adımı Telekom attı

İkinci yarıda Larkin’e destek veren isimler Will Clyburn ve Elijah Bryant’tı. Fenerbahçe, Motley’ye top indirmekte zorlanmaya ve üç sayılık atışları kaçırmaya başladı. Bu iç dış dengesindeki bozukluktan yararlanan Efes öne fırladı ve çeyreği 65-61 önde bitirdi. Bir ara 13 sayı geri düşen ve ikinci yarıda üstünlüğü alan lacivert-beyazlılar Elijah Bryant’ın etkili oyunuyla son çeyrekte farkı kendi lehine 13 sayıya çıkardı.

Ancak daha sonra Fenerbahçe tekrar Johnathan Motley’yi hatırladı. Fark azaldı ve son dakikalara gelindi. Bu noktada sahneye Will Clyburn çıktı. Amerikalı üst üste üçlüklerle takımını önde tuttu. Will, taraftara sus işareti yapması üzerine büyük tepki çekti. Ancak adrenalin seviyesi yüksek anlarda attığı üçlükler takımını 7 sayı önde tuttu. Üst üste 3 üçlük Efes’in seriyi eşitlemesine yetecek gibiydi. Ancak Fenerbahçe pes etmedi. Tarık’ın 3 sayılık basketi 15 saniye kala farkı 1’e çekti. Fenerbahçe taktik fauller yaparken süre eridi. 9 saniye kala kenardan oyuna sokulan topta Nigel Hayes-Davis topu çaldı ve takımını öne geçirdi. Fenerbahçe, mucizevi bir galibiyete doğru giderken yine Will Clyburn sahneye çıktı. Oyuncu, iki kişinin üzerinden gönderdiği üçlükle tarihi bir sona imza attı. Efes, deplasmandan 92-90 galip ayrıldı.

Bu sonuç saha avantajını lacivert-beyazlılara getirdi. Will Clyburn, maçı 35 sayı 10 ribauntla double double yaparak tamamladı. Elijah Bryant 18, Shane Larkin 17 sayı üretti. Fenerbahçe’de Johnathan Motley 22 sayı, 9 ribaunt ve 6 asistle oynadı. Tarık Biberoviç 17, Marko Guduric 15, Nigel Hayes-Davis 14 sayıyla oynadı.

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Ergin Ataman, “Konuşmam gereken çok şey var ama biz tek topun yön verdiği bir meslek yapıyoruz, dünyanın en nankör işini yapıyoruz. Konuşmayacağım ama günün birinde yeni kitap yazacağım zaman son dönemde başımdan geçen her şeyi anlatacağım” değerlendirmesinde bulundu. Fenerbahçe Koçu Dimitris Itoudis’in son saniye üçlüğünden sonra taktik tahtasını fırlattığı ve sahayı terk ettiği görüldü.

Itoduis maç sonunda şunları söyledi: “Maça çok akıllıca ve kararlı başladık. Hatta çift haneli farklara da ulaştık ama sonrasında topu iyi kullanamadık, düzgün paslar yapamadık. Üçüncü ve özellikle dördüncü çeyrekte bizi oldukça yavaşlattılar. Faulleri akıllıca kullandılar. Bizim atışlarımız girmedi ama onların atışları girdi. Geri dönmeyi başardık hatta 6 saniye kala öne bile geçtik ama bu şekilde bitti. Uzun bir seri olacağını biliyoruz.”

Seride üçüncü maç, 7 Haziran Çarşamba saat 20.00’de Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.