Shane Larkin böyle istedi, Anadolu Efes deplasmanda ilk kez kazandı

EuroLeague’de Anadolu Efes, 8. maç haftasında konuk olduğu Monaco’yu Shane Larkin’in 25 sayıyla yıldızlaştığı maçta 89-82 mağlup etti ve bu sezon ilk deplasman galibiyetini aldı.

Spor 15 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Anadolu Efes Monaco'yu mağlup etti.

Anadolu Efes, EuroLeague’de sezona formsuz başladı. Özellikle deplasman maçlarında zorlanan, Barcelona, Olympiacos, Virtus Bologna gibi takımlara mağlup olan lacivert-beyazlılar dörtlü final için iddialı bir diğer takım Monaco’ya konuk oldu.

Maça iki takım da hücumda ritimli başladı ve ilk çeyrek Efes lehine 28-25 bitti. İkinci çeyrekte tempo biraz daha düştü, Efes’in faul hakkı erken dolunca rakip fazlasıyla çizgiye gitti. Ancak geri adım atmayan İstanbul ekibi devre sonunda 48-44 önde kalmayı başardı. Üçüncü periyotta Rodrigue Beaubois ve Darius Thompson’ın dış şutlarıyla farkı bir ara 9 sayıya kadar çıkaran ekip, Monaco’da Mike James’in devreye girmesi ve periyot sonunu iyi oynayamayınca son çeyreğe 3 sayılık fark taşıyabildi.

Çekişmenin hakim olduğu bu periyoda damgasını vuran isim Shane Larkin oldu. Üst üste kritik üçlükler atan Larkin, maç sonunda akrobatik bir orta mesafe isabetiyle kapıyı kapatan isim oldu. Efes zorlu deplasmandan 89-82 galip döndü ve 8. maçında 4. kez kazandı. Monaco da 3. kez yenildi.

Larkin maçı 25 sayı ve 4 asistle bitirerek galibiyette önemli rol üstlendi. Beaubois 21 sayı buldu, Darius Thompson da 16 sayı, 6 ribaunt ve 5 asistle çok yönlü bir katkı sağladı. Efes takım olarak 30’da 13 üçlük ve 63’te 35 toplam şut isabet oranıyla iyi bir gece geçirdi. Monaco’da Jordan Lloyd 19, Moteijunas ve Brown 13’er sayı attı. Efes çift maç haftasının ikinci ayağında perşembe akşamı 22.30’da Milano deplasmanında olacak. Monaco aynı gece 22.45’te Real Madrid deplasmanına çıkacak.

Anadolu Efes için kaçınılmaz formül: SabırAnadolu Efes için kaçınılmaz formül: Sabır

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.