Ergin Ataman’dan hakem sorusuna yanıt yok

Anadolu Efes'e veda etmeye hazırlanan Ergin Ataman, hakemlerden sakatlatlanan Will Clyburn'e; şampiyonluk hedefinden gidişine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Spor 17 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Ergin Ataman, Efes'i şampiyon yaparak Türkiye'e veda etmek amacında.

Anadolu Efes koçu Ergin Ataman, Darüşşfaka serisinde oynadıkları maçın ardından hakem yönetimine ve Merkez Hakem Kurulu’na (MHK) isyan etti. Bu demecin ardından önce yarı final serisinde Fenerbahçe özellikle üçüncü maçtaki hakemlere isyan etti. Daha sonra ise Karşıyaka koçu Ufuk Sarıca, ikinci Anadolu Efes maçında hakem yönetimine tepki gösterdiği için iki teknik faul alarak oyundan atıldı.

Efes, İzmir’e şampiyon olmak için gidiyorEfes, İzmir’e şampiyon olmak için gidiyor

Darüşşfaka serisinde hakemler hakkında konuşan Ergin Ataman, Karşıyaka’yı 85-68 mağlup ettikleri maç sonunda bu konudaki soruya yanıt verdi. Efes koçu, “O konunun değerlendirmesini MHK yapıyor. Ben burada herhangi bir değerlendirme yapamayacağım. Ufuk hocanın atıldığı pozisyonu ben görmedim. İtirazdan dolayı atıldığını düşünüyorum. Keşke olmasaydı, keşke oyunda kalsaydı ama seri sert geçiyor. Bu tip, gerginlikler bu serilerde normal. Burada önemli olan kupaya uzanabilmek” dedi.

İsrail’de Maccabi şampiyon: Taraftarın rakip oyuncuya tokadı gündem olduİsrail’de Maccabi şampiyon: Taraftarın rakip oyuncuya tokadı gündem oldu

Seriyi 2-0’a taşıyarak şampiyonluktan bir maç uzakta olduklarını hatırlatan Ataman, ilk periyotta sakatlanan yıldız oyuncuları Will Clyburn hakkında bilgi verdi. Efes’in koçu şunları söyledi: “İlk periyotta Clyburn’ün sakatlığı oldu. Ciddi bir sakatlık olabileceğini düşünüyoruz. MR çektirmeye gitti. Bu sakatlık biraz oyun düzenimizi bozdu biraz da kargaşa haline geldi maç. Teknik bir maçtan ziyade mücadele maçına dönüştü ama oyuncularım çok iyi bir mücadele ortaya koydu. Başta Larkin olmak üzere herkes savunmada olsun hücum da olsun çok iyi katkı verdi. Genç oyuncumuz Furkan Haltalı’dan çok ciddi katkı aldık. Seriyi 2-0’a taşımayı başardık. Bu hiçbir anlam ifade etmiyor çünkü şampiyon olmak için 3 maç kazanmak gerekiyor. Seri İzmir’e taşındı. Oradan galibiyet çıkartıp orada seriyi bitirmeye çalışacağız.”

Kuzey’in kralına yeni koç RajakovicKuzey’in kralına yeni koç Rajakovic

Anadolu Efes’e bir şampiyonlukla veda etmek istediğini vurgulayan Ataman, “Herkesi çok seviyorum. İnşallah buradan ayrılmadan bir şampiyonluk daha alıp öyle veda etmek istiyorum. Allah nasip ederse bir kupa daha alıp hep beraber veda edeceğiz” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.