Anadolu Efes kötü seriyi şovla bitirdi

EuroLeague'de oynadığı son 7 maçı kaybeden Anadolu Efes, bu seriye Virtus Bologna'yı 99-75 mağlup ederek son verdi.

Spor 13 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Anadolu Efes, Bologna'yı farklı geçti.

Anadolu Efes için EuroLeague sezonu şu ana dek iki kelimeyle hayal kırıklığı. Birçok sakatlık haberi alan, çekişmeli maçların sonlarında yıkılan hatta Real Madrid deplasmanında rekor dört uzatma sonucu kaybeden Efes 20 maç sonunda yalnızca 7 galibiyette kaldı.

Üst üste 7 kez yenilen takım sahasında sezonun flaş ekibi Virtus Bologna’yı konuk etti. Maça Darius Thompson çok iyi başladı, rakibini birçok top kaybına zorlayan Efes ilk 10 dakikayı 26-15’le önde geçti. İkinci çeyreğe de aynı savunma eforuyla başlayan takım birkaç dakika sonra 40-20 ile farkı 20’ye kadar çıkardı. Her parçasından düzenli hücum katkısı alan takımda Elijah Bryant da ilk yarıdan çift hanelere ulaştı, devre 50-29 bitti.

Scottie Fenerbahçe'yi galibiyete ışınladıScottie Fenerbahçe’yi galibiyete ışınladı

İkinci yarı başında oyunu dengeleyen Bologna farkı kapama çabasında olsa da Efes buna müsaade etmedi. Üçüncü periyotta da hücum verimliliği düşmeyen İstanbul ekibi farkı korudu son 10 dakikaya 73-54’le girildi. Son periyotta oyun temposu iyiden iyiye düşerken Efes farkı açtı, maçı 99-75 kazandı.

Türk ekibi 21. maçında 8. kez kazanırken Bologna 7. kez yenildi. Efes’te Thompson 26 sayı, 5 top çalma, Bryant 21 sayı, Larkin 11 sayıyla oynadı. Bologna’da Iffe Lundberg 14, Jordan Mickey 12 sayı attı. Efes haftaya perşembe 20.30’da Barcelona ile karşılaşacak. Bologna aynı gün 22.30’da Asvel’i konuk edecek.

Oklahoma ve Portland NBA tarihine geçti: 62 sayı fark...Oklahoma ve Portland NBA tarihine geçti: 62 sayı fark…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.