Anadolu Efes pes etmedi! Fenerbahçe son saniyede yenildi

Anadolu Efes, Basketbol Süper Lig final serisi üçüncü maçını Shane Larkin'in son saniye turnikesiyle 82-81 kazandı ve seriyi üçüncü maça uzattı.

Spor 10 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Fenerbahçe ve Anadolu Efes final serisi üçüncü maçında karşı karşıya geldiler.

Basketbol Süper Lig final serisi üçüncü maçına Ataşehir’deki Ülker Arena ev sahipliği yaptı. Fenerbahçe, ilk iki maçı sırasıyla 85-74 ve 101-70 kazandıktan sonra taraftarı önüne şampiyon olmak için çıktı. Anadolu Efes’in seriyi uzatma amacıyla oynayacağı maç için satışa çıkan tüm biletler sarı-lacivertli taraftarlar tarafından tüketildi.

İlk iki maç ardından Anadolu Efes’te beş yabancı tercihinde yine bir farklılık vardı. Tomislav Mijatovic radikal bir kararla Will Clyburn’ü kadroya almadı. Shane Larkin, Elijah Bryant, Rodrigue Beaubois, Derek Willis ve Daniel Oturu yabancı tercihleriydi. Fenerbahçe’de klasik Nick Calathes, Scottie Wilbekin, Dyshawn Pierre, Nigel Hayes Davis, Giorgos Papagiannis tercihleri değişmedi.

Karşılaşmaya Fenerbahçe hakim başladı. İlk kısım 9-2 geçildi. Efes ilk iki maçta olduğu gibi üç sayı çizgisi gerisinden ritim bulamazken savunmada daha dirençli bir görüntü çizdi. Bu sayede oyunu dengede tuttular, ilk çeyrek 16-13’le geçildi. İkinci çeyrekte de Ercan Osmani’nin sert oyunuyla savunmayı diri tutan Efes, rakibinin üç sayılık atışlarda ritim bulmasını engelledi. Buna rağmen çeyrek sonunu Nick Calathes önderliğinde iyi oynayan Fenerbahçe, devreyi 39-34 önde tamamladı.

Ali Koç kazandı: Artık seçme değil eyleme zamanıAli Koç kazandı: Artık seçme değil eyleme zamanı

Efes üçüncü çeyrekte de oyuna ortak olarak başladı. Ancak faul haklarını erken doldurdular. Ancak bu fauller Fenerbahçe’nin hücum ritmini bozdu, Efes skora da ortak oldu. Son 10 dakikaya 56-56 eşitlikle girildi. Son çeyrek Nick Calathes-Giorgos Papagiannis işbirliğindeki aley-oop’larla başladı. Diğer yandan Elijah Bryant potaya giderek turnikeler buldu. Maçın bitimine 7.30 kala 204 numaralı blokta bir taraftarın rahatsızlanması sonucu maç durdu. Duruma Fenerbahçe sağlık ekibiyle beraber Başkan Ali Koç ve Basketbol Şubesi Sorumlusu Yönetici Sertaç Komsuoğlu da oraya gitti. Rahatsızlık geçiren taraftar müdahale edilmek üzere arka tarafa alındı ve oyun devam etti. Rahatsızlık geçiren kişinin en yaşlı Fenerbahçe Spor Kulübü üyesi 98 yaşındaki Turan Demirel olduğu belirtildi.

Fenerbahçe taraftarı ile Doğuş Özdemiroğlu arasındaki diyalog nedeniyle oyun kısa bir süre daha durdu. Fenerbahçe taraftarının tezahüratı nedeniyle anons yapılırken Doğuş’a teknik faul çalındı. Elijah Bryant Efes’i oyunda tutmaya devam etti. Ancak Bryant son çeyrekte yedinci sayısını bulduktan sonra yaptığı faulle oyun dışı kaldı. Fenerbahçe’de üç sayılık atışlar girmeye başlayınca fark beş buçuk dakika kala yediye yükseldi. Efes moladan Oturu’nun basketleri ve boyalı alana ataklarla farkı indirerek döndü. Fenerbahçe de Papagiannis besleme yoluna gidip önde kaldı. Oturu 1.58 kala beşinci faulünü yapıp oyun dışı kaldı. Ancak Efes pes etmedi ve mola dönüşü Derek Willis’in basketleriyle skoru 24 saniye kala 80-80’e getirdi. Son hücumda Nigel Hayes sorumluluk aldı, Derek Willis’in üstüne gitti, faulü aldı ve çizgiye gitti. İlk atışı kaçırdı. İkinci atışı isabetli oldu Anadolu Efes 3.8 saniye kala mola aldı.

Anadolu Efes on hücumu Shane Larkin’le oynadı. Larkin potaya gitti ve turnikeyle basketi buldu. Geriye 0.1 saniye kaldı. Fenerbahçe mola aldı. Fenerbahçe son hücumdan yararlanamadı. Anadolu Efes seriyi 2-1’e getirerek bir maç daha uzattı. Derek Willis 20 sayıyla öne çıkan isim olurken Larkin 14 sayı, 7 asist ve 5 ribauntla oynadı. Fenerbahçe’de Wilbekin 17, Hayes-Davis 16 sayı atarken Calathes’in 10 sayı ve 12 asistlik performansı galibiyete yetmedi. Seride dördüncü maç çarşamba akşamı saat 20.30’da Ülker Arena’da oynanacak.

Ali Koç bir kez daha Aziz Yıldırım'ı yendi; Fenerbahçe'de günün sloganı 'Birlik'Ali Koç bir kez daha Aziz Yıldırım’ı yendi; Fenerbahçe’de günün sloganı ‘Birlik’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.