Anadolu Efes şampiyonluk yolunda ilk adımı attı

Basketbol Süper Lig final serisi ilk maçında Anadolu Efes, Karşıyaka’yı 82-78 mağlup etti ve seride 1-0 öne geçti.

Spor 14 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Anadolu Efes, final serisinde 1-0 öne geçti.

Basketbol Süper Ligi final serisi dün akşam 20.00’de oynanan karşılaşmayla başladı. Anadolu Efes, Karşıyaka’yı Sinan Erdem Spor Salonu’nda ağırladı. Seride avantajı eline geçirme hedefiyle maça son derece hızlı giren ev sahibi, ilk çeyreği 23-14 önde kapadı. Efes’in bilhassa hücumdaki baskın performansı sürdü ve fark bir ara 15 sayıya kadar çıktı.

Karşıyaka’da Errick McCollum’un devreye girmesiyle fark bir ara 7 sayıya kadar düştü. Ancak Efes, devreyi daha iyi bitiren taraf oldu, soyunma odasına 43-29 lacivert-beyazlıların üstünlüğüyle gidildi. İkinci yarıda McCollum ve Braian Angola önderliğinde hücumda geri dönüş ateşini yakan Karşıyaka, alan savunması stratejisine dönmenin karşılığını aldı. Çeyrek sonunda fark 6 sayıya kadar indi ve son 10 dakikaya 62-56 Efes üstünlüğüyle girildi.

Son çeyreğin ilk kısmında Vitto Brown’ın dış şutları damga vurdu. Vasilije Micic ve Elijah Bryant’la önde kalmaya çalışan Efes, bir ara geriye düşse de kritik anlardaki serbest atış isabetleriyle üstünlüğü geri aldı. Karşıyaka’da özellikle Braian Angola maç sonunu istediği gibi oynayamadı. Ev sahibi sahadan 82-78 galip ayrıldı.

Vasilije Micic 24 sayıyla sahanın en skorer ismi oldu. Elijah Bryant ve Amath M’Baye 15’er sayı ürettiler. Will Clyburn ise 10 sayı ve 11 ribauntla double double yaptı. Karşıyaka cephesinde Errick McCollum 21 sayı üretirken Braian Angola 15 sayı, 7 ribaunt ve 6 asist; Mindauskas Kuzminskas ise 14 sayı, 10 ribauntla oynadı. Bu performansla mağlubiyete engel olamadı.

Bursa’da bir dönem kapandı, Uludağ İçecek sponsorluktan çekildiBursa’da bir dönem kapandı, Uludağ İçecek sponsorluktan çekildi

Seride ikinci maç 15 Haziran Perşembe saat 20.00’de yine Anadolu Efes ev sahipliğinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.