Anadolu Efes uzatmada nefes aldı

EuroLeague’de 7. hafta maçında Zalgiris Kaunas’ı ağırlayan Anadolu Efes, uzatmaya giden karşılaşmayı 86-82 kazandı ve iki maç aradan sonra galip geldi.

Spor 10 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Anadolu Efes uzatmada kazandı, iki maç sonra güldü.

EuroLeague’de sezona zorlu fikstürün de etkisiyle iyi başlayamayan Anadolu Efes, iki maçlık mağlubiyet serisine son vermek adına Kaunas karşısına çıktı. Ev sahibi takım maça iyi başlayamadı ve Kaunas ilk bölümü önde geçti. Çeyrek sonuna doğru toparlanan Efes farkı indirdi, ilk 10 dakika 14-13 bitti.

İkinci çeyrek boyunca sezonun formsuz isimlerinden Will Clyburn’le ekili olan Anadolu Efes, farkı açtı. Devre 38-26 Efes üstünlüğüyle bitti. İkinci yarıya da gayet iyi başlayan Efes bir ara farkı 18 sayıya kadar çıkardı. Ancak Zalgiris, üç sayı isabetlerinde yüzdesini toparladı ve farkı azalttı. Üçüncü periyot 51-46 sona erdi. Son periyotta skorda önde kalmayı başaran Efes, Zalgiris kısası Keenan Evans’ı durduramadı. Evans’ın etkili oyunuyla geri dönen Kaunas 74-74’ü buldu. Son hücumdan Shane Larkin’le yararlanamayan Efes için galibiyet uzatmaya kaldı.

Anadolu Efes için kaçınılmaz formül: SabırAnadolu Efes için kaçınılmaz formül: Sabır

Maçın sonunu iyi getiremeyen Shane Larkin uzatma anlarında sahne aldı. Larkin üst üste basketler ve asistlerle takımını öne taşırken savunmada da Evans’ı durduran isim oldu, Efes maçı 86-82 kazanarak sezonun 7. maçında 3. kez kazandı. Kaunas 4. kez kaybetti.

Efes’te Will Clyburn 20 sayı ve 7 ribauntla oynadı. Darius Thompson 17 sayı ve 5 asist üretti. Shane Larkin de galibiyete 14 sayıyla katkı sağladı. Derek Willis 11 sayı ve 10 ribauntla double double yaparken Tyrique Jones da 11 sayı üretti. Kaunas cephesinde Evans 20 sayı atarken Smits 16 sayı üretti.

Beşiktaş'ın Akatlar’da bileği bükülmüyorBeşiktaş’ın Akatlar’da bileği bükülmüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.