Maccabi Tel Aviv, Belgrad’da Efes’in tadını kaçırdı

Belgrad'da Maccabi Tel Aviv deplasmanına çıkan Anadolu Efes ilk ve son çeyrekte potasında 29 sayı görünce rakibine 95-86 mağlup oldu. Efes'in koçu Erdem Can maç sonu hakemlere tepki gösterdi.

Spor 15 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Anadolu Efes son çeyrekte yıkıldı.

Anadolu Efes, geçen çift maç haftasından iki galibiyet çıkarmış pazartesi günü de ligde ezeli rakibi Fenerbahçe’yi yenerek moral bulmuştu. Koç Erdem Can’ın ekibi, EuroLeague’in 14. haftasında İsrail’in Filistin’e saldırısı nedeniyle maçlarını seyircisiz olarak Belgrad’da oynayan Maccabi Tel Aviv’e konuk oldu.

Karşılaşmaya etkili savunma yaparak başlayan ev sahibi oldu. Kolay sayılar bulan Maccabi ilk 10 dakikayı 29-20 önde kapattı. İkinci çeyrekte etkili olan Efes’ti. Shane Larkin’in ardı ardına bulduğu üçlüklerle öne geçen İstanbul ekibi soyunma odasına 48-45’lik skorla gitti.

Anadolu Efes'ten Rıdvan Öncel hamlesiAnadolu Efes’ten Rıdvan Öncel hamlesi

Üçüncü periyotta çekişme sürdü. Karşılıklı basketlerle geçen mazın final periyoduna Anadolu Efes, 66-64 yenik girdi. Maçın son 10 dakikası ise Erdem Can’ın ekibi için büyük hayal kırıklığı oldu. Rakibinin hücumlarını durdurmakta çok zorlanan Efes, sahadan 95-86 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Anadolu Efes, ligdeki 14. maçında yedinci kez sahadan mağlup ayrıldı. Efes, gelecek hafta Bayern Münih deplasmanına gidecek.

Anadolu Efes’te Darius Thompson 22 sayı, dört ribaunt, yedi asist, Shane Larkin ise 17 sayı, altı asist, üç top çalmayla oynadı. Tyrique Jones, bu ikiliye 12 sayı, 16 ribaunt, 3 top çalma, Mike Daumise 20 sayı, iki ribaunt, iki top çalmayla destek verdi. Maccabi’de Lorenzo Brown 21 sayı, Bonzie Colson 19 sayı, James Webb ise 14 sayıyla takımlarına galibiyeti getiren isimler oldu.

Fenerbahçe'nin yeni koçu Sarunas JasikeviciusFenerbahçe’nin yeni koçu Sarunas Jasikevicius

Erdem Can’dan hakemlere tepki

Anadolu Efes koçu Erdem Can, karşılaşma sonu maçla ilgili görüşlerini soran yayıncı kuruluş spikerine ‘Ber şey söylemek istemiyorum. Maçı tekrar seyredin ne demek istediğimi anlarsınız’ diyerek hakemlere tepki gösterdi. Karşılaşmayı Miguel Angel Perez, Tomasz Trawicki ve Uros Obrknezevic hakem üçlüzü yönetti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.