Kartal, Anadolu Efes’i de pençeledi

Beşiktaş, Fenerbahçe'den sonra bir başka EuroLeague takımı Anadolu Efes'i de 85-77 yenerek zirve yarışındaki iddiasını kanıtladı.

Spor 17 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Efes kaptanı Shane Larkin maçın sonlarında yorgunluk nedeniyle devre dışı kaldı.

Türkiye Basketbol Süper Ligi’nin 12. haftasında oynanan maçta Beşiktaş, Akatlar’da Anadolu Efes’i konuk etti. Karşılaşmanın ilk dakikalarında oyun üstünlüğünü ele alan siyah beyazlılar, 4. dakikaya 6-2 önde girdi. Anadolu Efes, 5. dakikada Darius Thompson’un basketiyle öne geçti ve skoru 6-8’e getirdi. Sonrasında tempoyu artıran siyah-beyazlılar, Matt Mitchell ile bulduğu basketlerle ilk periyodu 21-14 önde bitirdi.

Beşiktaş, ikinci çeyreğin başında da oyun üstünlüğünü bırakmadı. Yiğit Arslan ile hücumda etkili olan siyah-beyazlılar 16. dakikada Jonah Matthews’ın üçlüğü ile aradaki farkı 15’e çıkardı: 39-24. Sonrasında karşılıklı basketlerle devam eden ikinci periyot, Kartal’ın 49-36 üstünlüğüyle sona erdi.
Üçüncü periyotta rakibinin boş hücumlarını iyi değerlendiren Beşiktaş, 25. dakikada Matt Mitchell’ın serbest atıştan bulduğu sayılarla aradaki farkı 18’e çıkardı: 60-42. Bu dakikadan sonra temposunu artıran Anadolu Efes, üçüncü çeyreğin son saniyesinde Darius Thompson’la bulduğu basketle farkı sekize indirdi ve son periyoda 62-54 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle gidildi.

Cedi Osman 18 maç sonra güldüCedi Osman 18 maç sonra güldü

Son çeyrek, iki takımın da karşılıklı basketleriyle başladı. Bu periyoda hızlı başlayan Anadolu Efes, Tyrique Jones’un basketiyle 34. dakikada aradaki farkı beşe düşürdü: 69-64. Bu dakikadan sonra aradaki farkın daha da azalmasına izin vermeyen Kartal, son dakikalarda serbest atıştan bulduğu sayılarla karşılaşmadan 85-77’lik galibiyetle ayrıldı. Sakatlıklar nedeniyle zor günler geçiren konuk takımda kaptan Shane Larkin karşılaşmanın sonunda yorgunluk nedeniyle devre dışı kaldı. Bu da yenilgiyi getiren faktörlerden biri oldu.

Beşiktaşlı basketbolcular ve koç Dusan Alimpijevic maçtan sonra büyük sevinç yaşadı. Alimpijevic, galibiyeti taraftara üçlü çektirerek kutladı. İki hafta önce kendi sahasında Fenerbahçe’yi deviren siyah beyazlılar böylece bir başka EuroLeague takımını da eli boş gönderdi. İkinci kez sahadan boynu bükük ayrılan Anadolu Efes liderliğini korurken Beşiktaş, Karşıyaka ve Fenerbahçe lacivert beyazlıların bir yenilgi arkasında takibini sürdürüyor.

Fenerbahçe, Monaco önünde Saras'a 'Hoş geldin' dediFenerbahçe, Monaco önünde Saras’a ‘Hoş geldin’ dedi

Basketbol liginde alınan diğer sonuçlar şöyle…

Samsunspor-Karşıyaka 80-82

Tofaş – Bodrumspur 102-82

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.