Ankaragücü defteri Sivas’ta açtı, 3 puan yazıp kapadı

Süper Lig’in 5. haftasının kapanış gününde Ankaragücü Sivasspor’a konuk oldu. İlk 4 haftayı galibiyet alamadan geçen ekip zorlu rakibi önünden 3-1’lik galibiyetle ayrıldı.

Spor 19 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Ankaragücü Sivasspor'u 3 golle geçti.

İki İç Anadolu ekibi Ankaragücü ve Sivasspor, Süper Lig’in 5. hafta kapanış maçında karşı karşıya geldiler. Zorlu mücadeleye iyi başlayan taraf Sivasspor oldu. Samu Saiz 18. dakikada Sivas’ı 1-0 öne geçirdi. Ankaragücü beraberlik golünü Olimpiu Morutan’la buldu ve 31. dakikadaki golle beraber devre böyle sonuçlandı. Maçın kırılma anı 59. dakikada yaşandı. Sivas’ta Clinton N’Jie kırmızı kart gördü. Bu andan sonra baskısını artıran Ankaragücü 66’da Tolga Ciğerci ile öne geçti. Karşılaşmaya noktayı koyan gol 90+6’da Renaldo Cephas’tan geldi. Sivas 9 isabetli şut attığı karşılaşmayı evinde 3-1 yenik bitirdi. Bu sonnuçla Ankaragücü 5 puana gelirken Sivasspor da puanda kaldı. Ankara ekibi gelecek maçını 24 Eylül Pazar 17.00’de Konyaspor’a karşı oynayacak. Sivas ise 23 Eylül Cumartesi 17.00’de Rizespor deplasmanına çıkacak.

Alex de Souza: 3 kazanıyordum, Fenerbahçe'ye gelince 8 kazandımAlex de Souza: 3 kazanıyordum, Fenerbahçe’ye gelince 8 kazandım

Süper Lig’de günün diğer sonucu:

Karagümrük – Hatayspor 0-0

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.