Ankaragücü’nün yeni gücü: Emre Belözoğlu

Tolunay Kafkas ile yolları ayıran Ankaragücü, takımın başına iki yıllığına Başakşehir'le sözleşmesini fesheden Emre Belözoğlu'nu getirdi.

Spor 4 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Faruk Koca ve Emre Belözoğlu beraber basın toplantısı düzenledi.

Süper Lig’e iyi bir başlangıç yapamayan ve 7 haftada 6 puanda kalan Ankaragücü’nde Tolunay Kafkas’tan boşalan teknik direktörlük görevine Emre Belözoğlu getirildi. Belözoğlu’nun ekibindeki 8 antrenör başkent ekibiyle anlaşma sağladı. Ayrıca şu anda yorumculuk yapan Selçuk Şahin’in teknik ekibe katılması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

‘Başarısını kanıtlamış bir hoca getirdik’

Belözoğlu için Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın katılımıyla Eryaman Stadı’nda basın toplantısı düzenlendi. Başkan Koca, yeni hocalarının ilk defa İstanbul dışında çalışacağını belirterek “Genç, hırslı, idealleri ve hedefleri olan biri isim. Camiamızla bütünleştirmek istedik. Bu görüşmeyi de mahrem tuttuk, spor kamuoyunda başka isimler konuşuluyordu. Yapımı devam eden 19 Mayıs Stadı’nda Allah bize nasip ederse Emre hocayla maç oynamak istiyoruz. Yaklaşık 2 saatlik görüşme sonucu bütün şartlarımızda da mutabakata vararak anlaşma sağladık” dedi.

Avrupa fatihi 30 yıl sonra Manchester'i yine fethetti!Avrupa fatihi 30 yıl sonra Manchester’i yine fethetti!

Kağıt üzerinde olan 2 yıllık sözleşmenin bir anlamı bulunmadığını belirten Faruk Koca, konuşmasına şöyle devam etti: “Emre Belözoğlu büyük bir isim. Ankaragücü de büyük bir kulüp. Emre Belözoğlu, Faruk Koca için değil, Ankaragücü için geldi. 113 yıllık tarihinde şehitler vermiş bir kulüp ama maalesef sportif olarak hak ettiğimiz yerde değiliz. Günü kurtarmaktan yana değilim, geleceği kurtarmak daha anlamlı. Bu kulübe dünya çapında gelmek isteyen isim yapmış hocalar vardı. Futbolculuk kariyerinde, özel hayatında, futbolu okuma açısından başarısını kanıtlamış bir hoca getirdik.”

Emre Belözoğlu: Hedef Avrupa kupaları

Takımın yeni teknik direktörü Emre Belözoğlu ise başkent ekibini Avrupa kupalarına taşımak istediğini söyledi. “Hedefimiz gerçekçi. Kulübümüzün, Sayın Başkanımızın, taraftarımızın benden ne istediğini bilerek buruya geldim” diyen Belözoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Öncelikli hedeflerimizden birisi de kupa. Oturtmamız gereken bir düzen var. Taraftarın beklediği coşkulu oyunu oynatmanın sözünü veriyorum.”

Tarihin en güzel tekerrürüTarihin en güzel tekerrürü

‘Galatasaray ve Fenerbahçe kırılma yaşayacak’

Belözoğlu, bazı teknik direktörlerin Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ligin çok üstünde olduğuna yönelik açıklamalarını şöyle değerlendirdi: “Galatasaray ve Fenerbahçe üst düzey kadrolar kursalar da kırılmalar yaşayacaklarını düşünüyorum. Meslektaşlarıma da ‘katılmıyorum’ diyemem. Çok üste düzey isimler geldi bu takımlara. Sezonu da erken açtılar, bence onun ekmeğini yiyorlar. Önümüzde lig için uzun zaman var, onların eksi 3 sıra arkasında olacak süremiz var.”
Beraber top koşturduğu Tolga Ciğerci Garry Rodrigues’le ilgili gelen soruya Emre Beloözoğlu, “Tolga Ciğerci hem karakter hem sporcu olarak örnek bir isim. Onlarla beraber oynamak güzeldi. Teknik direktörlüğünü yapmak da güzel. Garry ile bir yıl oynadık Fenerbahçe’de. Fenerbahçe’nin sıkıntılı bir süreciydi. Beklentileri karşılayacaktır. Teknik direktörlüğümü çok bilmiyor ama hoşlanacağını tahmin ediyorum” yanıtını verdi.

İsmail Kartal, Daum ve Emre Belözoğlu'nu solladıİsmail Kartal, Daum ve Emre Belözoğlu’nu solladı

Emre Belözoğlu’nun teknik direktörlük kariyeri

Emre Belözoğlu futbolu bıraktıktan sonra, 2020-2021 sezonunun Fenerbahçe’nin sportif direktörü oldu. Ligin 30. haftasında Erol Bulut’un yerine teknik direktörlüğe getirildi. 10 maçta yedi galibiyet, iki beraberlik, bir beraberlik aldı.Şampiyonluğun kaçmasından sonra Fenerbahçe’den ayrılan Belözoğlu, Başakşehir’le sözleşme imzaladı. Belözoğlu yönetiminde Başakşehir sezonu 5. sırada tamamladı, Türkiye Kupası’nı finalde Fenerbahçe’ye kaptırdı. Bu sezonun 4. haftasında gelenbaşarısız sonuçların ardından Belözoğlu ile Başakşehir’in yolları ayrıldı. İstanbul ekibinin başında toplamda 86 maçta görev yapan Emre Belözoğlu, 44 galibiyet, 21 beraberlik, 21 mağlubiyetaldı, 1,78 puan ortalaması yakaladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.