Antalya ‘Dişi Fatih Terim’ Selen Erdem’le yolları ayırdı

Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Antalya Büyükşehir Belediyesi Toroslar Basketbol takımı 'Dişi Fatih Terim' olarak nam salan koç Selen Erdem'le yolların ayrıldığını açıkladı.

Spor 26 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Selen Erdem'le Antalya'nın yolları ayrıldı.

Koç Selen Erdem Antalya Büyükşehir Belediyespor Toroslar Basketbol’u çalıştırıyordu. Erdem Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ndeki tek Türk kadın başantrenördü. Erdem yönetiminde Antalya ekibi Ligin ilk üç haftasında karşılaştığı Nesibe Aydın, Tarsusspor ve Beşiktaş’ı mağlup etti. Takım Avrupa’da ise eleme turunda Portekiz ekibi Uniao Sportiva’yı her iki maçta da geçerek gruplara kaldı. Hal böyle olunca Erdem’in başarısı dikkat çekti.

Erdem’in dikkat çektiği tek nokta başarısı değil aynı zamanda tarzıydı. Saha kenarına topuklu ayakkabılarıyla çıkması ve saha kenarındaki tavırlarıyla ilgi odağı oldu. ‘Dişi Fatih Terim’ olarak adlandırılma sebebi de heyecanlı tavırları, mimikleri ve vücut diliydi. Yardımcılarının tamamının kadın olmasını sektörde fırsat eşitliğini sağlamak için attığı bir adım olarak niteliyordu. Erdem kendisine Dişi Fatih Terim denme hikayesini “İlk olarak benim maçlarıma gelen çok sevdiğim arkadaşlarım yaptı. ‘Selen hareketlerin falan !Fatih Terim gibisin’ diye dalga geçiyorlardı benimle. Maçtan sonra tribündeki insanlar da benzetiyordu. Röportaj esnasında, ‘Sizi benzettikleri biri var mı?’ diye sorulduğunda, ‘Evet, Fatih Terim’e benzetiyorlar’ dedim. Olay oradan çıktı, buraya kadar geldi” sözleriyle niteliyordu.

İyi ki Tarık var... 12 Dev Adam son saniyede güldüİyi ki Tarık var… 12 Dev Adam son saniyede güldü

Erdem ve Antalya için iyi başlayan sezon aynı şekilde devam etmedi. Takım beşinci haftadan sonra ligde düşüşe geçti ve üst üste altı maç kaybetti. EuroCup’ta grup aşamasında altı maçta iki galibiyet alabilen ekip kupanın favorilerinden Tango Bourges ile eşleşen ekip iki maçta da farklı mağlup oldu ve turnuvaya veda etti. Ligde de 24 maçta 9 galibiyette kalan ekip 11. sırada kaldı. Bunun üstüne Antalya ve Erdem ayrılık noktasına geldi.

Kulüpten yapılan veda açıklamasında “Kıymetli hocamız Selen Erdem ile karşılıklı anlaşma sağlayarak sözleşmemizi feshetmiş bulunuyoruz. Bugüne kadar verdikleri emekler için çok teşekkür eder, bundan sonraki hayatında da başarılı olmasını gönülden dileriz. Yollarımızın tekrar kesişmesi dileğiyle, kalbimizdeki yeri her zaman aynı olacaktır” dendi.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

@antalyatoroslarbasketbol’in paylaştığı bir gönderi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.