İyi ki Tarık var… 12 Dev Adam son saniyede güldü

Eurobasket 2025 Elemeleri B Grubu ikinci maçında 12 Dev Adam son derece çekişmeli geçen mücadele sonunda İzlanda'yı Tarık Biberovic'in son saniye basketiyle 76-75 yendi.

Spor 25 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
12 Dev Adam İzlanda'ya karşı galip.

2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri B Grubu’nda Türkiye ikinci maçında İzlanda’yla Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşılaştı. Saat 16.00’da başlayan karşılaşmadan önce federasyon karşılaşma için satışa çıkan biletlerin tamamının tükendiğini açıkladı.

Milliler karşılaşmaya 4-0’la iyi başladı, ancak daha sonra üç sayılık atışlarda istediği yüzdeyi yakalayamayan ekip top kayıplarıyla rakibinin maça ortak olmasına neden oldu. İlk çeyrek 16-16 berabere tamamlandı. İkinci çeyreğin ikinci kısmında Şehmus’un etkili oyunuyla skor üstünlüğünü eline alan Milliler Yiğitcan Saybir’in üç sayılık basketiyle ilk yarıyı 35-30 önde bitirdi.

12 Dev Adam İtalya'da kayıp!12 Dev Adam İtalya’da kayıp!

İkinci yarıya üç sayılık isabetlerle başlayan 12 Dev Adam farkı bir anda çift hanelere çıkardı. İzlanda yine hücum süresini kullandığı hücumlarıyla tempoyu düşürürken çeyreğin son bölümü oldukça kısır geçti. Maçın son 10 dakikasına 54-47 üstün giren ekip Türkiye oldu. İzlanda son çeyreğe daha iyi başladı, ilk 2.30 dakika sonunda fark üç sayıya kadar düştü. Milliler daha sonra Melih ve Ercan’la farkı koruyan basketler buldu. Ancak İzlanda pes etmedi ve skordan kopmadı. Bitime 2.16 kala skor 68-64’e geldi.

İzlanda kalan sürede iki üç sayılık basket buldu. Milliler bu basketlere Tarık ve Sertaç’ın basketleriyle yanıt verdi. Son 40 saniyeye 74-70’le girildi ancak İzlanda pes etmedi, skoru 74-73’e getirdi. Sondan bir önceki hücumda milli takımda Tarık sorumluluk aldı, tepeden üçlüğü isabetli olmadı. İzlanda’da Gudmunsson bitime 3.6 saniye kala takımını öne geçirmeyi başardı. Ancak son pozisyonda kariyerindeki ikinci milli maça çıkan Tarık Biberovic son saniye basketiyle 12 Dev Adam’ı galibiyete taşıdı. Karşılaşma 76-75 tamamlandı, Türkiye B Grubu’ndaki ilk galibiyetini aldı.

Sertaç Şanlı 20 sayı ve 12 ribauntla double double yaparak yıldızlaştı. Tarık karşılaşmayı 11 sayıyla tamamladı. Ercan Osmani galibiyete 14 sayıyla katkıda bulundu. İzlanda’da Martin Hermannsson 15 sayı atarken Fridriksson 14 sayıyla oynadı. Hilnason 12 sayı ve 10 ribaunt üretti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.