Antalyaspor’dan muhteşem dönüş, Alex için ilk üç puan

Süper Lig'in üçüncü haftasında sahasında Hatayspor'u konuk eden Antalyaspor, ilk yarısını 2-0 geride kapadığı maçı Braian Samudio'nun son dakika penaltı golüyle 3-2 kazandı. Alex de Souza Antalyaspor kariyerinde ilk üç puanını aldı.

Spor 26 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Antalyaspor, Hatayspor'u son dakika penaltısıyla yendi.

Süper Lig’in üçüncü haftası olağanüstü bir geri dönüşe sahne oldu. İki Akdeniz ekibi Antalya sıcağında karşı karşıya geldiler. Antalyaspor ve Hatayspor sezonun ilk galibiyeti için mücadele verdiler.

Maça Hatay daha iyi başladı 26. dakikada Carlos Strandberg penaltıdan golü buldu. 32. dakikada Joelson Mendes’in pasıyla gole giden Strandberg farkı ikiye çıkardı. 44. dakikada Antalya farkı bire indirme şansını yakaladı. Ancak Ramzi Safuri penaltıdan yararlanamadı. İlk yarı 2-0 bitti.

İkinci yarı sert başladı. Hatay’da Cemali Sertel henüz ikinci devrenin ikinci dakikasında sarı kart görürken maçın kırılma anı 51. dakikada yaşandı. Guy-Marcelin Kilama kırmızı kart gördü ve Hatay 10 kişi kaldı. 60’ta Thalisson Kelven farkı bire indirmeyi başardı. Jakub Kaluzinski 66. dakikada bir asist daha yaptı ve bu kez de Moussa Djenepo topu ağlara gönderip durumu 2-2 yaptı. Antalya kalan sürede galibiyet golünü aradı. Duraklama anlarına kadar bu fırsatı yakalayamadılar. Ancak 90+4. dakikada yakaladıkları penaltı fırsatını Braian Samudio değerlendirdi. Samudio’nun bu golü Antalya’yı 3-2 öne geçirdi.

Fred'in dönüşü muhteşem oldu: Rize'de Fenerbahçe fırtınasıFred’in dönüşü muhteşem oldu: Rize’de Fenerbahçe fırtınası

Ancak karşılaşma bu golle bitmedi. Hatay son bir şans için yedinci duraklama dakikası içinde rakip ceza alanında tehlike yarattı. Hakem ilk anda penaltı noktasını gösterdi ancak VAR incelemesi ardından Jonathan’ın rakibine faul yaptığı ortaya çıktı. Hatay penaltı fırsatı yakalayamadı. Maç 3-2 Antalya üstünlüğüyle bitti. Alex de Souza Süper Lig kariyerinde ilk üç puanını aldı. Antalya puanını dört yaparken Hatay 1 puanda kaldı.

Hakem itildi

Yayıncı kuruluştan Cihan Erduran’ın verdiği bilgiye göre maçın devre arasında soyunma odası koridorlarında hakem Atilla Karaoğlan itildi. Erduran “Antalyaspor – Hatayspor maçının devre arasında çıkan tartışmada, hakem Atilla Karaoğlan, Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe’nin koruması olarak görülen bir beyefendi tarafından itildi. Ancak bu görüntüyü vermek istemiyoruz. Ligimizin marka değerinin zedelenmesini istemiyoruz” dedi.

Paşa ve Adana yenişemedi

Günün ilk Süper Lig maçında Kasımpaşa, Adana Demirspor’u konuk etti. Lige istediği gibi başlayamayan iki takımın mücadelesinde ilk yarı Haris Hajradinovic’in 30. dakikadaki golüyle 1-0 Kasımpaşa üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarı daha gollü geçti. Nuno da Costa 59’da farkı ikiye çıkarırken Yusuf Barasi 65. dakikada durumu 2-1’e getirdi. Jovan Manev 90+3. dakikada Adana’ya bir puanı kazandırdı. Kendi sahasında Konya’ya yenildikten sonra Adana’ya da puan kaybeden Kasımpaşa iki puanda kaldı. Adana ilk puanını aldı.

'Süper' Bodrumspor! İlk üç puan‘Süper’ Bodrumspor! İlk üç puan

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.