Antep kazanıyor, Samsun çöküyor

Gaziantep FK, Hüseyin Eroğlu ile yollarını Samsunspor karşısında ilk yarıda bulduğu gollerle 2-1 galep gelmeyi başardı. Güney ekibi teknik direktör Marius Sumudica yönetiminde arka arkaya ikinci maçını kazanmış oldu.

Spor 30 Eylül 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Samsunspor, 2-0'dan sonra baskıyaptı ama penaltı dışında pozisyon bulamadı.

Samsunspor, Süper Lig’in 7’nci haftasında sahasında Gaziantep FK’yı konuk etti. Ev sahibi ekipte teknik direktör Hüseyin Eroğlu ile yollar ayrılmıştı. Deplasmana gelen Antep ekibinde de benzer bir süreç yaşanmış ve üç hafta önce göreve Romen Marius Smudica getirilmişti. Smudica yönetiminde ilk 3 puanını geçen hafta İstanbulspor karşısında alan Akdeniz ekibi seriyi sürdürmek istiyordu.

Farklı bir Sumudica geliyorFarklı bir Sumudica geliyor

Deplasman takımı henuz 3. dakikada öne geçerek üç puan için ne kadar istekli olduğunu rakibine gösterdi. Mustafa Eskihellaç, orta sahada kaptığı topu ceza alanı içindeki Denis Dragus’a aktardı. Onun vuruşunda top köşeden filerlerle buluştu. Samsunspor golün şokunu yaşarken 17’de bir kez daha topu filelerinden çıkardı. Furkan Soyalp’ın ceza alanı dışına yerden çıkartığı topa Marko Jevtovic çok sert vurdu. Kaleci Okan Kocuk müdahale etmeyi başaramayınca skor 2-0’a geldi.

Samsunspor'da Hüseyin Eroğlu gitti, işte yerine düşünülen isimSamsunspor’da Hüseyin Eroğlu gitti, işte yerine düşünülen isim

Maç boyu çok disiplinli savunma yapan Antep ekibi 90. dakikaya kadar rakibine pozisyon vermedi. Bu dakikada Albian Ajeti’nin eline çarpan top sonrası hakem VAR’a giderek penaltı noktasını gösterdi. Diamata’nın penaltısını kurtaran Florin Nita’nın VAR tarafından çizgiyi erken terk ettiği belirlendi. Tekrarlanan penaltıda Ntcham sokur 1-2 olarak belirledi. Böylece Smudica yönetiminde Gaziantep FK üst üste ikinci maçanı kazandı. Samsunspor ise henüz Süper Lig’de galibiyet sevinci yaşayamadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.