Arabistan’da yuhalamalar altında İspanya Süper Kupası!

Suudi Arabistan'da yapılan İspanya Süper Kupası yarı finalinde Real Madrid, Atletico Madrid'i uzatmada 5-3 yendi. Arda Güler 112. dakikada oyuna girerken karşılaşmaya hayatını kaybeden Franz Beckenbauer'le Toni Kroos'a yapılan protesto damga vurdu.

Spor 11 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

‘Organizasyondaki bazı aksaklıklar’ nedeniyle Galatasaray ve Fenerbahçe arasında yapılamayan Türkiye Süper Kupası’ndan sonra Arabistan’daki İspanya Süper Kupası da olaylı başladı.

Beckenbauer için yapılan saygı duruşu yuhalandı

Real Madrid ile Atletico Madrid arasında Al-Awwal Park’ta oynanan İspanya Süper Kupası yarı finali öncesi geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Almanya’nın ‘imparator’ lakaplı oyuncuzu Franz Beckenbauer için saygı duruşunda bulunuldu. O sırada maça gelen Suudi Arabistanlılar Almanya efsanesini yuhaladı.

Hedefte Toni Kroos var

Suudi taraftarların bir başka hedefiyse Real Madrid’in orta saha oyuncusu Toni Kroos oldu. Top, Alman futbolcunun her ayağına geldiğinde tribünlerden ‘yuhalama’ sesleri yükseldi. Kroos, Suudi Arabistan’a transfer olan futbolcular için “Suudi Arabistan’da her şey para etrafında dönüyor. Ayrıca orada insan haklarının olmaması da gitmem için engel. Avrupa’da oynayabilecek futbolcuların oraya gitmesi bana komik geliyor” demişti.

İlk ‘İmparator’ Beckenbauer…İlk ‘İmparator’ Beckenbauer…

Kıran kırana maç

Real Madrid ve Atletico Madrid arasındaki maçsa nefes kesti. Karşılaşmanın gol perdesini 7. dakikada Atletico Madrid’ten Hermoso açtı. 20’de Rüdiger, Real Madrid’e beraberliği getirdi. 29’da bu kez öne geçen Mendy’nin golüyle Real Madrid oldu. Atletico Madrid’in Fransız forveti Griezmann 37’de skora tekrar denge getirdi. Atletico Madrid formasıyla 174. golünü atan ve Luis Aragones’i geride bırakan Griezmann kulüp tarihinin en golcü futbolcusu oldu.  İlk yarı 2-2 beraberlikle sonuçlandı. 78’de Real Madrid altıpası üzerinde oluşan karambol sonrası kaleci Kepa, topu kendi ağlarına gönderdi. Dani Carvajal, 85’te maça 3-3’lük eşitliği getirdi. Karşılaşma uzatmaya gitti.

Arda Güler siftah maçında direğe takıldıArda Güler siftah maçında direğe takıldı

Arda Güler oyuna girdi, Savic kendi kalesine gol attı

112. dakikada Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, milli futbolcu Arda Güler’i Arjantinli Valverde’nin yerine oyuna soktu. 116’da Real Madrid, ismi Fenerbahçe ile anılan Atletico Madrid stoperi Savic’in kendi kalesine attığı golle 4-3 öne geçti. Kaleci Oblak’ın da ileri çıktığı 120+2’de Diaz, topu boş kaleye yuvarlayarak maçın sonucunu ilan etti: 5-3

Bu sonuçla Real Madrid, adını finale yazdırdı. Barcelona ile Osasuna arasında bugün yapılacak diğer yarı final maçının galibi, 14 Ocak’taki finalde Real Madrid’in rakibi olacak.

Arda Güler: Hayallerimin çok başındayım

Arda Güler, maç sonunda Tivibu Spor’a yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Çok mutluyum, burada çok güzel aile ve arkadaşlık ortamım var. 5-6 aydır sakattım, hocamız hemen kadroya aldı. Güvenini her zaman ifade ediyor. İnşallah her şey daha iyi olacak. Türkiye’den çok büyük bir destek var, herkesten çok teşekkür ederim.Rakip fark etmez, Real Madrid olduğumuz için kim gelirse gelsin kazanmak için oynayacağız.Hayallerimin daha çok başındayım, burada çok kaliteli bir kadro var umarım kadroda olmaya devam ederim. Milli takımı çok özledim.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.