Arda Güler gözünü Şampiyonlar Ligi finaline dikti

Real Madrid'de forma giyen milli futbolcu Arda Güler, Borussia Dortmund ile yapılacak Şampiyonlar Ligi finali için konuştu: İnşallah final maçında oynarım, oynamazsam da hiçbir problem yok.

Spor 27 Mayıs 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Arda Güler, Şampiyonlar Ligi finailini kazanmak istiyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde 1 Haziran Cumartesi günü Borussia Dortmund ile Real Madrid karşılaşacak. Final öncesinde Madrid’deki spor tesislerinde kulüp basın toplantısı düzenledi. Toplantıda teknik direktör Carlo Ancelotti, Arda Güler ile ilgili soruya “Arda son maçlarda kabiliyetini ve özelliklerini gösterdi. Mükemmel bir gol atma serisi yakaladı. Neredeyse yüzde 100 ile oynadı. Elbette cumartesi günkü final maçı içinde faydalı olabilir. Sahip olduğumuz opsiyonlardan biri de Arda” dedi.

Ancelotti finale kalarak başarılı bir sezon geçirdiklerini gösterdiklerini vurgulayarak şunları söyledi: “Şimdi cumartesiye kadar bunun zevkini çıkaracağız. İyi işler yaptık. Favori olduğumuzu düşünmüyoruz. Borussia Dortmund iyi bir takım olduğunu gösterdi. PSG ve Atletico Madrid’i eledi. Real Madrid bu tip turnuvalar için doğmuş, çok özel bir kulüp.”

Ancelotti çıktığı altı Şampiyonlar Ligi finalinden dördünü kazandı.

Teknik direktör olarak kariyerinde altıncı kez Şampiyonlar Ligi finaline çıkacak olan ve bu zamana kadar dört kez bu kupayı kazanan İtalyan teknik direktör “Her finalde aynı heyecanı taşıyoruz. Hevesim hiçbir zaman azalmadı. Takımım da bana çok büyük güven veriyor” diye konuştu.

Arda Güler: Kupayı kazanan ilk Türk futbolcu olmak istiyorum

Arda Güler ise etkinlikte şunları söyledi: “Bu kupayı alan ilk Türk futbolcu olmak, sahada bulunmak istiyorum ama bundan daha önemlisi Real Madrid’in bu kupayı almasını istiyorum. Finale kaldığımız için ve benim ilk finalim olmasından dolayı çok mutluyum, çok gururluyum.”

Türk halkının kendisine verdiği destekten dolayı mutlu olduğunu belirten 19 yaşındaki futbolcu “Türk halkının desteğinden dolayı çok mutluyum. Buradan onlara teşekkür etmek istiyorum. Umarım her şey benim için daha da iyi olur ve onları gururlandırmaya devam ederim” diye konuştu. Arda Güler maç oynama konusunda yakaladığı fırsatları iyi değerlendirdiğini belirterek konuşmasını şöyle bitirdi: “Zor bir sezon başlangıcı yaptım ve fırsatlar gelsin diye çok bekledim ama son bir ayda fırsatlar gelince de elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Umarım böyle olmaya devam eder. Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon forma giyemedim ama bundan dolayı hayal kırıklığım yok. Önemli olan oradaki kupayı almak.”

Arda Güler gönlünü Galatasaraylı basketbolcuya kaptırdıArda Güler gönlünü Galatasaraylı basketbolcuya kaptırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.