Arda Güler İspanyol basınının manşetlerinde

Milli futbolcu Arda Güler, İspanya'nın önde gelen gazetelerinden Marca'nın manşetine çıktı. Marca, ön sayfasında Real Madrid tarihinin tüm golcülerine yer verirken gol bulan 416. futbolcu olarak Arda Güler öne çıkarıldı.

Spor 15 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Arda Güler, Real Madrid tarihinin gol atan 416. futbolcusu olarak tarihe geçti.

Arda Güler, geçtiğimiz yaz Fenerbahçe’den Real Madrid 20 milyon euro bonservis ve 10 milyon euro bonuslar karşılığında transfer oldu. Milli futbolcu için Real Madrid’le beraber Barcelona da transfer çalışması yürüttü. İki ezeli rakip birbiriyle çekiştikten sonra Arda Real’in yolunu tuttu.

Ancak genç oyuncunun İspanya kariyeri istediği gibi başlamadı. Önce menisküs sakatlığı geçiren Arda ameliyat olmak durumunda kaldı ve iki ay sahaya çıkamadı. Ekim ayı sonuna doğru iyileşen Arda bu kez adalesinden sakatlandı ve bir süre daha formaya hasret kaldı. İyileştikten sonra ilk karşılaşmasına Kral Kupası’nda Arandina karşısında çıkan Arda LaLiga’da sürelerini artırmakta zorlandı. Son olarak Celta Vigo maçında da 80. dakikada farkı ikiye çıkaran Madrid’de Carlo Ancelotti Arda’yı oyuna almak için duraklama anlarına kadar bekledi. Oyuncu normal sürenin son dakikasında oyuna girdi. Kısıtlı süreyi çok iyi değerlendiren Arda, Dani Ceballos’tan aldığı pasla ceza alanına girdi, kaleciyi geçti ve dar açıdan topu ağlara yolladı.

Bu gol Arda’nın LaLiga kariyerindeki ilk golü olurken Real Madrid’de kendi adına gol perdesini açtı. Arda, Real Madrid tarihinde gol atan 416. oyuncu oldu. İşte İspanyol basınının Real Madrid’e yakınlığıyla bilinen yayın organı Marca da bu istatistiği manşetine taşıdı. Gazete golü “Arda Güler, Real Madrid tarihinde gol atan 416. futbolcu oldu” sözleriyle manşetine taşıdı.

İşte Marca’nın ön sayfası.

Arda’nın formasını giydiği Real Madrid LaLiga’da ilk 28 haftayı 69 puanla lider geçti. Başkent ekibi en yakın rakibi Girona’nın 9 puan önünde yer alıyor. Takım Şampiyonlar Ligi’nde de son olarak Leipzig’i eleyerek çeyrek finale çıkmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.