Arda Güler’den Bellingham’a yanıt

Real Madrid'in İngiliz yıldızı Jude Bellingham tarafından 'fenomen' olarak gösterilen Arda Güler takım arkadaşına yanıt verdi.

Spor 7 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Jude Bellingham ve Arda Güler bu sezon başında Real Madrid'e geldi.

Real Madrid tarihinde ilk 15 maçta en fazla skor katkısı yapma unvanını ele geçiren ve Ronaldo ve Raul gibi Madrid efsanelerini geride bırakan İngiliz Jude Bellingham, eflatun-beyazlıların yeni efsanesi olma yoluna ilerliyor.

Sezon başında Real Madrid’e 120 milyon euro’ya transfer olan İngliliz futbolcu performansıyla göz doldurmaya devam ediyor. Bellingham, La Liga’nın 14. haftasında Cadiz’e karşı sezonun 14. golünü atmayı başardı. Bellingham böylelikle Real Madrid formasıyla çıktığı ilk 15 maçta Cristiano Ronaldo’dan daha fazla gol atmış oldu. Ronaldo, Manchester United’dan Real Madrid’e transfer olduktan sonra ilk 15 maçında 13 gole imza atmıştı. Ayrıca Bellingham, Real Madrid’in Alfredo Di Stefano, Pruden Sanchez gibi ikon isimlerini de geride bıraktı. Her iki isim de ilk sezonlarında Ronaldo gibi 15 maçta 13 kez fileleri sarsmıştı.

Real Madrid gülüyor: Arda Güler tekrar sahadaReal Madrid gülüyor: Arda Güler tekrar sahada

Sezon başında Borussia Dortmund’dan rekor bedelle Real Madrid’e transfer olan Bellingham, İtalyan Tuttosport gazetesi tarafından dünyada yılın en iyi genç oyuncusuna verilen Golden Boy ödülünün sahibi oldu. Oyuncu, ödülünü alırken Arda Güler hakkında övgü dolu sözler kullandı. Bellingham, ‘Gelecekte Golden Boy’u kim kazanrı’ sorusuna şu yanıtı verdi: “Bu konuda üç isim söyleyeceğim. Birincisi, bir fenomen olan Arda Güler, onu antrenmanlarda izliyoruz ve ondan çok memnunuz. Sonra Borussia Dortmund’dan eski takım arkadaşım Jamie Bynoe-Gittens. Ve son olarak kardeşim Jobe.”

Dani Carvajal’den Arda Güler’e: Yalnız değilsinDani Carvajal’den Arda Güler’e: Yalnız değilsin

Arda Güler: Topla oynarken bir dahi

Real Madrid’de sakatlıklar nedeniyle formasından uzak kalan Arda Güler, geri dönüş için sıkı çalışıyor. İlk resmi maçına çıkmak için gün sayan Arda Güler, Jude Bellingham’ın övgüsünden sonra İngiliz futbolcu hakkında konuştu. Güler, Bellingham için “Topla oynarken bir dahi… Ama saha dışında da en az onun kadar iyi, hatta daha iyi” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.