Arda Güler’in sakatlığı biliniyordu! Saatli bomba Real Madrid’de patladı

Menisküsünden sakatlanan Arda Güler'in sahalardan iki ay uzak kalacağı açıklandı. Gazeteci Atilla Gökçe, oyuncunun menisküsünde sorun olduğunun bilindiğini ve doktorların onun için 'Ameliyat edilmezse saatli bomba olur' ifadesi kullandığını söyledi.

Spor 3 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Arda Güler pazartesi günü takımla çalışmalara başlıyor.

Fenerbahçe’den Real Madrid’e transfer olan Arda Güler, iç menisküs sakatlığı nedeniyle takımının ABD kampından ayrılarak İspanya’ya döndü. Oyuncunun ameliyat olması halinde 5 ay sahalardan uzak kalacağı belirtiliyordu. Ancak korkulan olmadı. AS gazetesi Arda Güler’in operasyon geçirmeyeceğini ve 2 ay sahalardan uzak kalacağını yazdı. Futbolcunun bıçak altına yatmayacak olması sevindirici bir gelişme olarak yorumlandı.

Arda Güler sakatlandı, kamptan ayrıldıArda Güler sakatlandı, kamptan ayrıldı

18 yaşındaki Arda Güler için bir iddia da Milliyet gazetezi yazarı Atilla Gökçe’den geldi. Gökçe, ”Ermenistan ve Hırvatistan maçları için Milli Takım’a çağrılan Arda Güler’in, sağlık heyeti ile yaptığı görüşmede, ‘Dizimde hafif bir menisküs sorunu var ama, yüzde 60 kapasiteyle oynayabiliyorum. Zaman zaman ağrı çektiğim de oluyor’ dediği, tıp otoritelerinin ‘ameliyat gerekir’ tavsiyesine uyulmadığı ortaya çıktı” dedi.

Arda Güler'den büyük zıplama! 62 sıra çıktıArda Güler’den büyük zıplama! 62 sıra çıktı

Gökçe’nin yazısı şöyle devam etti: “Genç futbolcunun sağlık durumunu izleyen akademik unvana sahip görevliler, Başkan Ali Koç ve Teknik Direktör Jorge Jesus’la değerlendirme toplantıları yaptı. Bu toplantılarda Fenerbahçe takım doktoru Burak Kunduracıoğlu da hazır bulundu. Tıp otoriteleri, ‘Arda’nın menisküs bölgesinde sadece bir boşluk var. Acilen ameliyat edilmesi gerekiyor. Müdahale edersek, genç enerjisi ve kas yapılarıyla çabucak iyileşip oyuna dönebilir. Aksi halde ne zaman, kimin elinde patlayacağı bilinmeyen saatli bir bomba olur’ dediler.”
Ali Koç ile Jorge Jesus, Arda Güler’in ameliyat konusunu görüştükten sonra yaptığı konuşmayı aktaran Gökçe, “Başkan Koç ile Jesus, kendi gündemleriyle yaklaştılar Arda’ya: ‘Fenerbahçe şampiyonluk mücadelesi veriyor. Arda’nın takımın içinde kalması gerekir. Ayrıca bir sakatlık yaşanmadığına göre yurt dışından alacağımız transfer tekliflerini de değerlendirebiliriz’ Karar yetkisi Fenerbahçe yönetimindeydi. Arda oynamaya devam etti” diye yazdı.

Toni Kroos'tan Arda Güler'e: Büyük bir yetenekToni Kroos’tan Arda Güler’e: Büyük bir yetenek

Gökçe, yazıyı şöyle bitirdi: ”Ne yazık ki Arda Güler, Amerika kampında sakatlandı. Hayır, onu tanıyan uzman ekip için sürpriz değildi bu olay… Saatli bomba patlamıştı. Konuyu değerlendiren uzmanlarla konuştum. Türkiye’de bizim kulüplerimiz transfer ettikleri futbolcuları imzadan önce sağlık kontrolünden geçirirken her iki dizi de inceletip, dosyaya görüntülü raporlar eklemeyi ihmal etmiyorlarmış.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.