Olympiakos-Fenerbahçe maçına İsviçreli hakem

Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi çeyrek final ilk ayağında Olympiakos ile oynayacağı karşılaşmayı İsviçre Futbol Federasyonu'ndan Sandro Scharer yönetecek.

Spor 9 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe ve Olympiakos arasında oynanacak kritik maçta düdük Scharer'e emanet.

Fenerbahçe 11 Nisan Perşembe akşamı 19.45’te sezonun en kritik maçlarından birine çıkacak. Kanarya Pire’de Olympiakos ile karşılaşacak. Yunan Ligi’nin güçlü ekiplerinden Oly Yunanistan’da oynanacak finalde yer almak istiyor. Fenerbahçe de aynı amaçla yoluna devam etmek için İstanbul’daki rövanş öncesi avantajlı skorla Pire’den ayrılma niyetinde.

UEFA bu kritik karşılaşmada düdük çalacak hakemi duyurdu. Maçı İsviçreli Sandro Scharer yönetecek. Scharer’i yardımcılıklarını Stephane De Almeida ve Bekim Zogaj yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi Alessandro Dudic olacak. Maçta VAR koltuğunda Almanya’dan Bastian Dankert, AVAR’da ise İsviçre’den Lionel Tschudi oturacak.

Scharer daha önce dört kez Türk takımlarının maçlarında düdük çaldı ve bu maçların hiçbirinde Türk takımları kaybetmedi. Galatasaray’ın Lokomotiv Moskova’yı ağırladığı maç 1-1, sarı-kırmızılıların St. Johnstone ile oynadığı karşılaşma da aynı skorla bitti. Sivasspor İsviçreli hakemin düdük çaldığı maçta Karabağ’ı 2-0 yenerken Başakşehir de Wolfsberger’i 3-0’la geçti.

Okan Buruk Süper Kupa'da topu neden dışarı atmadıklarını açıkladı: Yazı turayı almak istedik...Okan Buruk Süper Kupa’da topu neden dışarı atmadıklarını açıkladı: Yazı turayı almak istedik…

Sarı kart krizi yaşanmıştı

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi’nde Lokomotiv’i konuk ettiği maçta Scharer, Zhivogliadov’a iki kez sarı kart göstermiş ancak oyundan ihraç etmemişti. Bu durum üzerine Galatasaray 1-1 biten maçın tekrarı için UEFA’ya başvuru yapmıştı. Scharer savunmasında ilk sarı kartın çıktığı anda oyunun hızlı başlamasından ötürü oyuncunun kartı fark etmediğini belirterek oyunun durduğu bir sonraki anda kartı tekrar gösterdiğini anlatmıştı. İlk sarı karttan iki dakika sonra saha karışmış, o arbedede Galatasaray’dan Diagne ve Moskova’dan Barinov sarı kart görmüşlerdi. Scharer’in Zhivogliadov’a da sarı kart gösterdiği ancak daha sonra oyuncuyu ihraç etmediği dikkatlerden kaçmamıştı. Maç tekrar edilmemiş ve 1-1’lik skor tescil edilmişti.

İngiliz devinin maçı Meler’e emanet

Trabzonspor-Fenerbahçe maçını tatil etmediği gerekçesiyle Türk futbol kamuoyunda eleştiri oklarını üstüne çeken Halil Umut Meler’e UEFA’dan kritik maçta görev geldi. Meler, Liverpool ile İtalya’nın Atalanta takımları arasında 11 Nisan Perşembe günü oynanacak UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final müsabakasını yönetecek. İngiltere’nin Liverpool şehrindeki Anfield Stadyumu’nda saat 22.00’de başlayacak müsabakada Halil Umut Meler’in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Arda Kardeşler olacak. Karşılaşmada Alper Ulusoy VAR, Abdülkadir Bitigen ise AVAR olarak görev yapacak. Bu sezon Son 16 Turu ilk ayağında Milan-Slavia Prag maçını yöneten Meler, geçen yıl oynanan Juventus-Sporting çeyrek final ilk maçında görev almıştı.

UEFA'dan Fenerbahçe'ye ceza indirimiUEFA’dan Fenerbahçe’ye ceza indirimi

Türkiye'den ümidi kesen Fenerbahçe'den dış basına açıklama: 20 yıldır adaletsiz futbol düzenine karşı mücadele veriyoruzTürkiye’den ümidi kesen Fenerbahçe’den dış basına açıklama: 20 yıldır adaletsiz futbol düzenine karşı mücadele veriyoruz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.