UEFA’dan Fenerbahçe’ye ceza indirimi

UEFA Fenerbahçe'nin üç maçlık deplasmana seyirci götürememe cezasının iki yıl ertelemeli olarak iki maça düşürüldüğünü açıkladı.

Spor 8 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe taraftarına UEFA'dan iyi haber.

Fenerbahçe UEFA Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Belçika ekibi Union SG’ye konuk oldu. Karşılaşmanın henüz ilk dakikasında deplasman tribününden sahaya meşale atıldı. Maç yaklaşık bir dakika durduktan sonra yeniden başladı.

Fenerbahçe o karşılaşmayı 3-0 kazandıktan sonra evinde rakibine 1-0 yenildi. Bu sonuçların ardından sarı-lacivertliler çeyrek final bileti aldı. UEFA yaşananlar nedeniyle Fenerbahçe’ye üç maç deplasmana seyirci götürmeme yasağı getirdi. Ancak Avrupa futbolunun yönetim organı UEFA bu kararda indirim ve ertelemeye gitti. UEFA daha önce verdiği üç maçta deplasmana taraftar götürmeme yasağını iki maça düşürdü. Ayrıca bir maçlık cezayı da iki yıl erteledi. Fenerbahçe yeni ceza almazsa Olympiakos deplasmanından sonra deplasmanda seyircisine kavuşacak.

Fenerbahçe'den dış basına: 20 yıldır adaletsiz futbol düzenine karşı mücadele veriyoruzFenerbahçe’den dış basına: 20 yıldır adaletsiz futbol düzenine karşı mücadele veriyoruz

Fenerbahçe yarı final eşleşmesinin ilk maçında perşembe akşamı 19.45’te Olympiakos’a konuk olacak. Karşılaşmanın rövanşı 18 Nisan Perşembe saat 22.00’de Kadıköy’de.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.