Arda Turan’ın teknik direktörlük siftahı Göz’e geldi!

TFF 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor'un başına geçen Arda Turan ilk maçında play-off'u kovalayan Göztepe'ye 1-0 kaybetti. İzmir'in sarı kırmızılıları bu sonuçla üst üste 6. maçı kazandı.

Spor 17 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Arda Turan sezon başında futbolculuk kariyerine son noktayı koymuştu.

Ligin ilk yarısı bittiğinde TFF 1. Lig’i takip eden uzmanlar “Eyüpspor Süper Lig’e çıkar diğer takımlar kim olur bilmem” diyordu. Devre arasında Halil Akbunar, Mustafa Pektemek gibi Süper Ligi tanıyan birçok transfer yapılınca bu görüş güçlendi. Ancak evdeki plan çarşıya uymadı. Ardı ardına gelen yenilgilerden sonra İbrahim Üzülmez sonra Zafer Turan görevlerinden ayrıldı. Eyüpspor kötü gidişi gidermek için göreve ilk teknik direktörlük deneyimini yaşayacak Arda Turan’ı getirdi.

Zirveden skandallara Arda Turan... O artık resmen teknik direktörZirveden skandallara Arda Turan… O artık resmen teknik direktör

Arda Turan’ın ilk sınavı son haftaların en formda takımı Göztepe’ye karşı deplasmandaydı. İzmir’in sarı kırmızılı takımı şampiyon Samsunspor’un 20 maçlık serisini bitirmişti. Maç dengeli başladı. Dengeyi bozansa Göztepe oldu. 20. dakikada Kvasina’nın kafa golüyle Göztepe öne geçti. Maçın bundan sonra dakikalarında iki taraf da girdiği fırsatları değerlendiremedi. Bu sonuçla ligde üst üste 6. maçını kazanan ve 6. sıraya çıkan Göztepe puanını 53 yaparak Süper Lig hedefini büyüttü. Eyüpspor ise 57 puanla 4. sırada yer alıyor.

Göztepe üst üste 6. maçını da kazanmayı başardı.

Manisaspor son dakikalarda altın buldu

Günün diğer maçında Manisasspor, 80 dakikaya 1-0 yenik girdiği Erzurumspor deplasmanını 3-1 kazanmayı başararak play-off mücadelesini sürdürdü. 64’te Alican Özfesli’nin golüyle yenik duruma düşen Manisasspor’a 3 puanı getiren isimler 80’de Burak Altıparmak, 83’te Burak Çoban ve 90+7’de penaltıdan Junior Fernandes oldu. Bu sonuçla Manisaspor puanını 48 yaparak 9. sırada yer aldı. 30 puanlı Erzurumspor ise küme düşme korkusunu yakından hissediyor.

Denizlispor TFF 1. Lig'e veda ettiDenizlispor TFF 1. Lig’e veda etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.