Arsenal, Liverpool’a geçit vermedi, kadın hakem sahaya ayak bastı

Premier Lig'de lider ve ikinciyi karşı karşıya getiren Liverpool- Arsenal maçı 1-1 bitti. Kadın hakem Rebecca Welch, Fulham-Burnley maçında düdük çalarak Premier Lig'de bir ilke imza attı.

Spor 23 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Premier Lig’de lider Arsenal takipçisi Liverpool’a konuk oldu. Anfield Road Stadı’nda Liverpool’a konuk olan Arsenal, 4. dakikada Gabriel’in attığı golle 1-0 öne geçti. Rakibine 29. dakikada Mısırlı futbolcu Muhammed Salah ile karşılık veren Liverpool, 1-1 beraberliği yakaladı ve ilk yarı bu skorla sona erdi. İki takımın da gole yaklaştığı ikinci yarıda skor değişmeyince taraflar sahadan birer puanla ayrıldı.

Salah ilk 10’da

Premier Lig’deki 151. golünü atan Salah, Michael Owen’ı geride bırakarak lig tarihinin en golcü 10. ismi oldu. Bu beraberliğin ardından liderliğini koruyan Arsenal puanını 40’a, ikinci sıraya yükselen Liverpool ise 39’a çıkardı.

Tottenham, Everton’ı iki golle geçti

Ligde dört maçtır kaybetmeyen Everton’ı ağırlayan Tottenham, sahadan 2-1 galip ayrıldı. Ev sahibi ekibin gollerini Richarlison ve Heung-min Son atarken, konuk takımın golünü Andre Gomes kaydetti.

Rebecca Welch Premier Lig’de tarih yazdı.

Bu arada Fulham-Burnley maçında düdük çalan Rebecca Welch, Premier Lig tarihinde maç yöneten ilk kadın hakem olarak tarihe geçti. Karşılaşmayı Burnley deplasmanda 2-0 kazandı.

Ligde oynanan diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle…

West Ham-Manchester United: 2-0

Nottingham Forest-Bournemouth: 2-3

Luton Town-Newcastle United: 1-0

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.