Arteta Barcelona iddialarını yalanladı

Xavi'nin sezon sonu Barcelona'dan ayrılacağını açıklaması üzerine çeşitli iddialar ortaya atıldı. Bunlardan biri Mikel Arteta'nın Arsenal'dan ayrılıp Barcelona'ya gideceği yönündeydi. Arteta iddiaları yalanladı.

Spor 30 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Arteta Arsenal iddialarını kesin bir dille reddetti.

Barcelona geçen hafta sonu olağanüstü maçta Villarreal’e duraklama anlarında yediği gollerle 5-3 yenildi. Atletico Madrid’in aldığı galibiyetle dördüncü sıraya düşen Barça lig için sezon hedeflerinden uzaklaştı. Ancak takım adına şok edici gelişme Villarreal maçının hemen ardından yaşandı. Teknik direktör Xavi sezon sonunda görevinden ayrılacağını açıkladı. Barça efsanesi böylelikle Kasım 2021’de başladığı görevine Haziran 2024 itibariyle son vermiş olacak.

Xavi’nin LaLiga şampiyonluğu kazandığı ve kadronun dönüşüm sürecinde liderlik ettiği sürecin ardından takımın başına kimin geçeceği soru işaretiydi. Gençlik döneminde Barcelona formasını sırtına geçiren, bugünlerde menajerlik kariyerine Arsenal’da devam eden Mikel Arteta adı geçenlerden biriydi. Söylentiye göre Arsenal menajeri tıpkı Jürgen Klopp gibi sezon sonunda görevden ayrılacak, ardından Barcelona’nın başına geçecekti.

Atletico Madrid hata yapmadı, Barcelona'yı geçtiAtletico Madrid hata yapmadı, Barcelona’yı geçti

Ancak Arteta bu iddiaları kesin bir dille yalanladı. Mikel “Yalan haber. Tamamen yalan haber. Nereden geldiğini bilmiyorum. Tamamen gerçek dışı. Bu konuda gerçekten üzgünüm. Buna inanamıyorum. Kaynak yok, hiçbir şey yok. Haziran ayında ayrılacağıma dair bu yalan haberler beni üzüyor. Oyuncularımla, ekibimle, güzel insanlarımızla güzel bir yolculuğun içindeyim… Arsenal’de daha yapacak çok şey var. Her zaman doğru yerde olduğumu söyledim” dedi.

Yeni sözleşme görüşmesi olup olmadığı hakkında bilgi veren İspanyol “Yönetim kuruluyla güçlü bir ilişkim var. Şu anda yeni bir anlaşma görüşmüyoruz ama bu doğal şekilde gerçekleşecek. Her zaman bu şekilde” dedi. Arteta’nın halihazırdaki sözleşmesi 2025 yazında bitiyor.

Arteta Arsenal’daki görevine Aralık 2019’da başlamış, ilk birkaç ayı çok zorlu geçirip kovulacağı yönünde iddialar aylarca dolaştıktan sonra görevinde kalmıştı. İlk dörde dahi girmekte zorlanan takımını yeniden şampiyonluk yarışı içine sokan Arteta bu sezon itibariyle altı senelik hasrete son verip Şampiyonlar Ligi yolculuğuna da başlamıştı. İspanyol menajer Arsenal’ın başında bir FA Cup, iki Community Shield zaferi yaşadı.

Jürgen Klopp'tan şok karar: Sezon sonu ayrılıyorJürgen Klopp’tan şok karar: Sezon sonu ayrılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.