Aston Villa’lı kadın futbolcular, vücuda yapışan formalar hakkında endişeli

İngiltere Kadınlar Süper Lig takımlarından Aston Villa'nın futbolcuları, hafta sonu başlayacak lig heyecanı öncesi kulübün formaları hakkında endişeli. Erkek takım futbolcuları formaların terle beraber vücuda yapışmasından şikayetçi olmuşlardı.

Spor 29 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Aston Villa'lı kadınlardan formalarına itiraz.

İngiltere kulüplerinden Aston Villa’da forma krizi büyüyor. Son olarak erkek takımının futbolcuları formaların teri atmasından ziyade kumaşta toplamasından ötürü peformansa etkisi nedeniyle şikayetçi olmuşlardı. İngiliz forma üretim firması Castore’yle kulüp konu hakkında iletişime geçmişti.

Son olarak BBC’nin haberine göre kadın takımının futbolcuları konu hakkında endişeli. Bu hafta sonu pazar günü Manchester United’a karşı Süper Lig sezonunu açacak kadın futbol takımı oyuncularının formaları giymek konusunda çekingen oldukları belirtildi. BBC yorumcusu Jacqui Oatley’nin aktardığı bilgilere göre “Dört tane ulusal televizyon maçları var. Normalde bu konu hakkında heyecanlı olurlar ve sabırsızlıkla beklerler. Ancak biraz çekingenler çünkü bu ıslak ve vücuda yapışan formaların içinde nasıl görünecekleri hakkında endişeliler” dedi.

Opta'ya göre Konferans Ligi'nde seribaşı Aston Villa, ikinci sıra Fenerbahçe'ninOpta’ya göre Konferans Ligi’nde seribaşı Aston Villa, ikinci sıra Fenerbahçe’nin

Oatley’nin haberine göre takım Chelsea ile yaptıkları hazırlık maçında formadan nefret etmiş: “Kadın futbolcuların terden vücuda yapışan bir formayla verecekleri performansı da estetik açıdan da nasıl gözükeceklerini düşündüklerini anlamak lazım. Bunlar birisinin formaları piyasaya sürmeden önce düşünmesini gerektiren kadınlar için gerçek sorunlar. Ama görünen o ki ne erkekler için ne kadınlar için düşünmemişler.”

Aston Villa cephesinde formalarla alakalı ilk alarmı menajer Unai Emery, çarşamba günü Carabao Cup’ta Everton’a karşı kaybedilen maç sonunda tercümanı aracılığıyla net ve açık biçimde vermişti.

Yaz transfer dönemine Premier Lig damgasıYaz transfer dönemine Premier Lig damgası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.