Dele Alli masasında yok yok! Nitrat oksit, tekila, şarap

Sezon başında Beşiktaş’ın Everton’dan kiraladığı İngiliz Dele Alli, kas sakatlığı nedeniyle sezonu kapatıp ülkesine dönmüştü. Dele Alli, tekilalı, nitrat oksitli, şaraplı sofrasıyla haber oldu.

Spor 11 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Dele Alli'nin İngiltere'deki görüntüleri sosyal medyada olay oldu

Beklentiyle performans her zaman doğru orantılı olmuyor. Bu bir gerçek ancak Amazon’da yayınlanan, Tottenham’ı konu alana All or Nothing belgeselinde Jose Mourinho ile Dele Alli arasında yaşanan diyalog belki bugünlere ışık tutuyor. Söz konusu belgeselde Maurinho,  Dele Alli’yi odasına çağırıp “Ben daha dün 20 yaşındaydım, şimdi 60 yaşındayım. Daha dün 20’ydim” diyerek oyuncunun kariyerine yönelik bir konuşma yapıyordu.  Alli konuşma esnasında Mourinho’ya bakıp bıyık altından gülerken, Maurinho’nun sözlerinin ne kadar değerli olduğu zamanla anlaşıldı. Bir ara değeri 100 milyon sterline ulaşan Dele Alli önce İngiltere Milli Takımı’ndaki yerini kaybetti. Ardından da Tottenham’da her geçen gün gözden düştü.

Tottenham kariyeri düşüşle bitmişti

Alli, 2021-22 sezonunun devre arasında Everton’a gönderildi. Burada da istikrarlı bir performans gösteremeyen Dele Alli, 2022-23 sezonunun başında Beşiktaş’a kiralandı.

Daha dün 23’tü şimdi 26

Jose Mourinho’nun henüz 23 yaşındayken karşısına oturtup konuştuğu Dele Alli şimdi 26 yaşında. Bir futbolcunun kariyer zirvesini 27 ile 32 yaşları arasında gördüğü dikkate alınırsa 26, İngiliz oyuncunun değerini katlaması, paha biçilemez bir noktaya ulaşması beklenen yaştı.

Ahmet Nur Çebi'den yaylım ateşi: TFF, Fenerbahçe, Galatasaray...Ahmet Nur Çebi’den yaylım ateşi: TFF, Fenerbahçe, Galatasaray…

Ancak Dele Alli, hayal kırıklıklarıyla dolu Beşiktaş kariyerinde haziran ayını dahi göremedi. 21 Aralık tarihinde oynanan Türkiye Kupası maçında Şanlıurfaspor karşısında 2-0 geri düşen Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, erken değişiklik kararı almış, 29. dakikada çıkardığı oyunculardan biri de Dele Alli olmuştu. Alli, kenara gelirken bir grup Beşiktaş taraftarı tarafından yuhalanmıştı.

Beşiktaş’ta da aradığını bulamadı

İstanbul ekibiyle oynadığı 15 maçta 3 gol atan İngiliz, kas sakatlığı nedeniyle ülkesine döndü ve sezonu kapadı.

Eğlence sezonunu resmen açtı

Alli, ülkesine gider gitmez Manchester’da olduğu tahmin edilen bir apartman dairesinde eğlendiği görüntülerle gündeme geldi.

Daily Mail’in yaptığı haberde yayınlanan görselde Alli’nin ağzına bir balon götürdüğü görülüyor. Habere göre masada içinde güldüren gaz (nitrat oksit) bulunduğu belirtilen kutular var. Öte yandan masada masada yok yok.

Dele Alli için eğlence sezonu erken açıldı

Masada 215 sterlin değerindeki markalı tekilanın yanı sıra üretim yeri Jamaika olan özel tonik şarap da dikkat çekiyor. Öte yandan Siberya yapımı, ağır olduğu bilinen çiğneme tütün de bir başka dikkat çeken unsur. Son olarak şubat ayında Antalyaspor maçında forma giyebilen Alli’nin kullandığı güldürme gazının zararlarını saymaya gerek bile yok.

Bağış Erten yazdı: Cumhur İttifakı’nın derbisiBağış Erten yazdı: Cumhur İttifakı’nın derbisi

Güneş kısa kesti

Pazar akşamı Beşiktaş’ın 3-1 kazandığı Giresunspor maçının ardından Şenol Güneş, basın mensuplarının Dele Alli’yle alakalı sorularına kısa ve öz yanıt vermişti. Güneş, Dele Alli’yi konuşacak durumda olmadıklarını söyledi: “Dele konusunu pas geçiyorum. Hayırlısı olsun.”

Daha dün 23 olan ve bugün 26 yaşına gelen Dele Alli’yle alakalı beklenti de ona yapılan konuşmalar tamamıyla boşa çıkmış gibi görünüyor. Zira Alli, erken kapattığı futbol sezonunun ardından rehabilitasyonuna özen göstermesi gerekirken hiç ara vermeksizin eğlence sezonunu açıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.