Asya Kupası’na Irak damgası, Bağdat bayram yeri

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen Asya Kupası D grubu maçında güçlü rakibi Japonya’yı 2-1 yenen Irak 2’de 2 yaptı. Puanını 6’ya yükseltip grup liderliğine oturan Irak’ta kutlamalar sokaklara taştı.

Spor 20 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Irak turu geçti, ülke sokağa indi.

Asya Kupası’nda gün 3 maçla geçilirken D grubu karşılaşmasında Irak, Japonya’yı 2-1 mağlup etti. Aymen Hussein’in ilk yarıda attığı iki golle devreye 2-0 Irak üstünlüğüyle gidildi. İkinci 45 dakikada iyi savunmasıyla olası bir Japonya geri dönüşünü engelleyen Irak, 90+3. dakikada Liverpool’lu Wataru Endo’nun ayağından gelen gole engel olamasa da maçı 2-1 kazanmayı bildi ve 3 puanı hanesine yazdırdı.

Maçın son düdüğünün ardından başkent Bağdat’ta taraftarlar sokağa akın etti. Iraklı taraftarlar meydanları doldurup galibiyeti doyasıya kutladılar.

Irak’ta coşku sokaklara taştı.

Grubun diğer maçında Endonezya ve Vietnam karşı karşıya geldi. Asnawi Bahar’ın 42. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçen Endonezya son düdüğe kadar üstünlüğü korumayı başararak turnuvadaki ilk galibiyetine uzandı.

Günün son mücadelesi C grubunda boy gösteren İran ve Hong Kong arasındaydı. İran 24. dakikada Mehdi Ghayedi’nin ayağından gelen golle rakibini 1-0 mağlup etti ve puanını 6’ya yükseltti. Hong Kong ise ikinci maçından da eli boş ayrıldı ve 0 puanla grupta son sırada yer aldı.

Mısır Salah'ı kaybetti, puanı kurtardıMısır Salah’ı kaybetti, puanı kurtardı

Asya Kupası’nda 20 Ocak günü E grubu maçlarıyla sürecek. İlk maçlarından galibiyetle ayrılan Ürdün ve Güney Kore Al Thumama Stadyumunda karşılaşacak. Grubun diğer maçında Bahreyn ve Malezya kozlarını paylaşacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.