Asya Kupası’nda şampiyon üç penaltı golüyle Katar

Kendi evinde düzenlenen Asya Kupası'nın final maçında üç penaltı golü atıp rakibi Ürdün'ü 3-1 mağlup eden Katar, Asya Kupası'nı üst üste ikinci kez müzesine götürdü.

Spor 10 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Asya'nın en büyüğünün belirleneceği finale Katar ve Ürdün kozlarını paylaştı.

Bu yıl 18’incisi düzenlenen Asya Kupası’nın finalinde ev sahibi Katar ve Ürdün karşı karşıya geldi. Son Dünya Kupası Finali’nin de oynandığı Lusail Stadı’nda Katar üst üste ikinci şampiyonluğuna ulaşmak, Ürdün ise ilk kez yükseldiği finalde kupaya uzanmak için sahaya çıktı.

Karşılaşma finalin adına yakışır biçimde çok yüksek bir tempoyla başladı. Katar’ın pek çok gol pozisyonu yakaladığı ilk 15 dakika golsüz geçilirken tempo da biraz düştü. Tam oyun dengelendi derken sol kanattan ceza alanına giren turnuvanın yıldız ismi Akram Afif’in yerde kalmasıyla Katar penaltı kazandı. VAR incelemesine rağmen hakemin kararı geçerli kaldı. Topun başına geçen Afif kendi kazandığı penaltıyı gole çevirip finalde takımını 1-0 öne geçirdi.

Devre arasına 1-0’la gidilen maçta ikinci yarıya Ürdün baskısıyla başlandı. İlk devrenin aksine sürekli atak oynayıp gol arayan Ürdün 67’de Haddad’ın yaptığı ortada topu indirip sol ayağıyla fileleri bulan Al Naimat’ın golüyle skora denge getirdi. Golün hemen ardından Katarlı Waad ceza sahası içinde yerde kaldı fakat karşılaşmanın Çinli hakemi oyunu devam ettirdi. Akabinde VAR’dan gelen uyarıyla Katar bir kez daha penaltı kazandı. Topun başına geçen Akram Afif kendisinin ve takımının ikinci golüne imza atıp finalde takımını tekrar öne geçirdi.

90’ıncı dakikaya gelindiğinde dördüncü hakem oynanmayan süre olarak 13 dakikayı işaret etti ve Ürdün umutlandı, fakat bu umutları bu maçta üçüncü kez gelen Katar penaltısı tamamen yok etti. Sağ alt köşeye yaptığı vuruşta bir kez daha fileleri bulan Akram Afif, üç penaltı golüyle hattrick yaptığı final maçında skoru 3-1’e getirip Katar adına kupanın bir ucundan tutmayı başardı. Mücadelenin kalanında başka gol olmayınca Katar namağlup tamamladığı Asya Kupası’nda üst üste ikinci zaferine ulaştı. Bu maçta üç gol birden atan Akram Afif ise toplamda sekiz golle turnuvanın gol kralı olma başarısı gösterdi. Ürdün ise tarihinde ilk kez ulaştığı finalden eli boş ayrılan taraf oldu.

Şampiyon Katar 5 milyon, finalist Ürdün ise 3 milyon dolar para ödülünün sahibi oldu.

Ronaldo'nun hareketi Suudi Arabistan'ı karıştırdıRonaldo’nun hareketi Suudi Arabistan’ı karıştırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.