Atamania’da son perde: Cedi Osman Panathinaikos’ta

Panathinaikos'u göreve geldiği ilk yılında EuroLeague şampiyonu yapan Ergin Ataman çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken Atina temsilcisinden bir bomba daha geldi. Pana, Ömer Faruk Yurtsever'in ardından milli yıldız Cedi Osman'ı da transfer etti.

Spor 7 Eylül 2024
Ergin Ataman ve Cedi Osman Panathinaikos'ta buluştu.

Ergin Ataman yönetiminde geride kalan sezonu EuroLeague ve Yunanistan Ligi şampiyonu olarak tamamlayıp Avrupa çapında adından çokça söz ettiren Panathinaikos’ta transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Atina temsilcisinin yanı sıra Türkiye A Milli Basketbol Takımı’nın da başantrenörlük görevini yürüten Ergin Ataman, geçtiğimiz haftalarda NBA’den Ömer Faruk Yurtseven’i transfer etmesinin ardından ABD’de forma giyen bir diğer milli basketbolcuyla daha çalışmayı seçti. Önce Panathinaikos Başkanı Dimitris Giannakopoulos sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Cedi Osman ile anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Sonra kulüp resmi açıklamayı yaptı.

NBA’de son olarak San Antonio Spurs forması giyen ve yeni sezonun başlamasına kısa süre kala serbest konumda olmayı sürdüren Cedi böylelikle 2017’de Anadolu Efes’ten ayrılarak terk ettiği Avrupa basketboluna Ergin Ataman’ın takımında dönecek. Cedi de gelecek sezon bir diğer milli basketbolcu Ömer Faruk Yurtseven gibi yeşil-beyazlı formayı terletecek.

NBA’de 2023-24 sezonunda 72 maçta forma giyen Cedi 6.8 sayı, 2.5 ribaunt ve 1.7 asist ortalamalarıyla mücadele etmişti. 29 yaşındaki milli basketbolcu altyapısından yetiştiği Anadolu Efes’te uzun yıllar forma giydikten sonra 2017 yazında o dönemler LeBron James’in de formasını giydiği Cleveland Cavaliers’la NBA’e adımını atmıştı. Tam yedi sezon süren NBA kariyerinde Cavs ve Spurs formalarıyla boy gösteren Cedi böylelikle bu sene ABD’den Avrupa’ya dönen üçüncü Türk basketbolcu oldu. Geride kalan günlerde Furkan Korkmaz Monaco’yla, Ömer Faruk Yurtseven ise yine Pana’yla sözleşme imzalamıştı.

Cedi Osman’ın Anadolu Efes’te forma giydiği yıllarda Ergin Ataman Galatasaray’ı çalıştırıyordu. İkili kariyerlerinde ilk kez bir kulüp takımında birlikte mesai harcayacaklar fakat daha önce A Milli Takım kampı altında uzun süreler birlikte çalıştılar. Cedi Osman ilk kez 2014 yılında düzenlenen FIBA Dünya Şampiyonası’nda milli olmuş ve Ergin Ataman yönetiminde çeyrek finale kadar yükselen takıma önemli katkılar sunmuştu.

Başkan  Giannokopulos’un  açıklaması sonrası Cedi’den de bir tweet geldi. #TheFirstCedi hashtag’i başlatan mili oyuncu bir senelik anlaşmaya imza attı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.