Atilla Karaoğlan’ı Avrupa’da da VAR kurtardı: Kuralı Fransa’da öğrendi

En son Beşiktaş - Fenerbahçe maçındaki yönetimiyle büyük eleştiri alan Süper Lig hakemlerinden Atilla Karaoğlan, UEFA Avrupa Ligi'nde yönettiği Rennes - Villarreal maçında VAR uyarısıyla kuralı öğrendi.

Spor 15 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Atilla Karaoğlan, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinden sonra Avrupa Ligi'nde de VAR'a dua etti.

Beşiktaş – Fenerbahçe derbisinde verdiği hatalı kararlarla büyük tepki çeken Atilla Karaoğlan’ı Avrupa Ligi’ndeki Rennes – Villarreal maçında VAR hakemi Massimiliano Irrati kurtardı.

Avrupa Ligi F Grubu’nun son kaçında Lille, Villarreal’i konuk etti. Maçın son dakikalarına deplasman takımı 3-2 önde girdi. Mücadelenin 90+11’inci dakikasında ilginç bir pozisyon yaşandı. Le Fee’nin kullandığı serbest vuruşta sağ köşeye giden top iki direğin birleştiği noktadan geri geldi. Sağ kanada açılan topu Le Fee, ceza alanına gönderdi. Savunmadan sekip penaltı noktasına düşen top Assignon’un önünde kaldı. Assignon yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi.

Yumruk gecesinin ‘chat odası’: Hakemlerin WhatsApp grubunda neler oldu?Yumruk gecesinin ‘chat odası’: Hakemlerin WhatsApp grubunda neler oldu?

Kuralı bilmeyen Karaoğlan golü verdi!

Maçın hakemi Atilla Karaoğlan golü geçerli sayarak santra noktasını gösterdi. Burada devreye VAR hakemi Massimiliano Irrati girdi. Onun uyarısıyla ekran başına giden Atilla Karaoğlan, serbest vuruşu kullanan oyuncunun direkten dönen topa kimsenin müdahalesi olmadan tekrar dokunması nedeniyle golü iptal etti. Grupta Villarreal lider, Rennes ise ikinci oldu.

Rennes Teknik Direktörü Stephan da kuralı yeni öğrenmiş

Rennes Teknik Direktörü Julien Stephan, iptal edilen gol için “Ben de kuralı yeni öğrendim. Penaltılar için böyle bir kural olduğunu biliyordum ama serbest vuruşlar için böyle bir kural olabileceğini tahmin etmiyordum. Sert bir duygusal geçiş oldu bizim açımızdan” dedi.

Bu ilk değil: İşte Türk futbolunda hakeme saldırı vakalarıBu ilk değil: İşte Türk futbolunda hakeme saldırı vakaları

Derbide de VAR kurtarmıştı

Atilla Karaoğlan, Fenerbahçe’nin deplasmanda 3-1 kazandığı Beşiktaş maçında da verdiği kararlar nedeniyle eleştiri almıştı. Fenerbahçe’nin kazandığı iki penaltıya da çok yakın olmasına rağmen devam ettiren Karaoğlan, VAR’da bulunan Özgür Yankaya’nın uyarısıyla ekran başına giderek doğru kararı vermişti. Ayrıca Beşiktaşlı oyuncu Tayfur Bingöl’e bariz gol şansını engellediği düşüncesiyle gösterdiği kırmızı kartta VAR’dan dönmüş, kartın rengi sarıya çevrilmişti. Karaoğlan, özellikle Beşiktaşlı Necip Uysal’ın sert müdahalelerine karşı kartını kullanmaması da eleştirilere neden olmuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.