Avrupa futbolunda heyecan başladı, Haaland kaldığı yerden devam etti

Süper Lig’de olduğu gibi Avrupa’nın önde gelen birçok liginde de yeni sezon başladı. Premier Lig’de perde Burnley-Manchester City maçıyla açıldı. Erling Haaland’ın 2 gol attığı maçta City, Rodri’nin de katkısıyla sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Spor 12 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Avrupa futbolunda lig heyecanı başladı. İngiltere Premier Lig, İspanya LaLiga ve Fransa Ligue 1 gibi 5 büyük ligin 3’ünde ilk düdük geçtiğimiz gece çaldı. İngiltere’de heyecan son şampiyonun maçıyla başladı. Ligin yeni ekibi Burnley, Manchester City’yi konuk etti. City maça fırtına gibi girdi. Geçtiğimiz sezonun yıldız ve gol kralı Erling Haaland 4. dakikada Rodri’nin asistinde golü buldu. Bir süre Burnley’nin önde baskısı nedeniyle zorlanan City, ikinci golü organize atak sonucu buldu. Haaland’ın son vuruşu oyuncunun kalitesini yeniden gözler önüne serdi. Menajer Pep Guardiola’nın ilk yarı bittikten sonra Haaland’a sinirli bir şekilde uyarıda bulunması dikkat çekti.

Maçın ikinci yarısında kontrolü elinde bulunduran City, fişi çeken golü günün iyi isimlerinden Rodri’nin ayağından buldu. İspanyol, 75. dakikada skoru 3-0’a getirdi. Burnley’de Anass Zaroury 90. dakikada kırmızı kart gördü. City 3 puanı 3 golle aldı. City için kötü haber maçtan sonra geldi. Pep Guardiola, Kevin De Bruyne’nin hamstring sakatlığı geçirdiğini ve bir süre sahalardan uzak kalacağını duyurdu.

LaLiga’da deplasman takımlarının gecesi

İspanya LaLiga’da perde 2 maçla açıldı. Gecenin ilk maçında Rayo Vallecano, Almeria deplasmanında penaltılarla güldü. Konuk ekip 20’de Isi Palazon ve 28’de Randy Nteka’nın penaltı golleriyle galibiyete uzandı. Gecenin ikinci maçından son UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla, Valencia’yı ağırladı. Maçın ilk yarısı sessiz geçti. 60. dakikada Mouctar Diakhaby Valencia’yı öne geçirdi. Yusuf en-Nessyri 69’da skoru eşitledi. 81’de Sevilla, Loic Bade’nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. 88. dakikada savunmanın da hatasını değerlendiren Valencialı oyuncular topu kaptı, Javi Guerra ceza alanı içinde düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı ve maçın sonucu belirlendi. Valencia sezonu 3 puanla açtı. Valencia’da Cenk Özkaçar 90 dakika süre aldı.

Lille son dakikada puana tutundu

Fransa Ligue 1’de heyecan Nice-Lille mücadelesiyle başladı. İddialı iki takımın maçında perdeyi ev sahibi açtı. Nice, 18. dakikada Gaetan Laborde ile öne geçti. Lille beraberlik golü için son dakikaya kadar beklemek durumunda kaldı. Bafode Diakite 90+4. dakikada beraberliği sağlayan golü attı. Maç 1-1 sona erdi.

Serdar yeni sezonda ilk 11’de

Portekiz Ligi ekiplerinden Braga’da forma giyen 20 yaşındaki Türk stoper Serdar Saatçı yeni sezonun ilk maçına 11’de başladı. Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Braga oldu ve Ricardo Horta 9. dakikada takımını öne geçirdi. Devre böyle bitti. İkinci devrede konuk Famalicao daha iyi bir görüntü verdi. 67. dakikada Afonso de Oliveira Rodrigues maça beraberliği getirdi. Dakikalar 90+5’i gösterdiğinde Oscar Aranda’nın golü geldi ve Famalicao, Serdar’lı Braga’yı mağlup etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.