Burak Akbudak altın aldı, Türkiye Avrupa’ya damga vurdu

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Burhan Akbudak, grekoromen stil 82 kilo finalinde Yaroslav Filchakov’u mağlup etti ve altın madalya kazandı. Grekoromende Türkiye takım halinde Avrupa şampiyonu oldu.

Spor 24 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Avrupa Güreş Şampiyonası'nda son altın Burhan Akbudak'tan!

Taha Akgül’ün 10, Rıza Kayaalp’in 12 ve Yasemin Adar’ın 6. kez Avrupa şampiyonu olduğu, Türk bayrağının defalarca göndere çekildi Avrupa Güreş Şampiyonası’nda perde son gün mücadeleleri sonrası kapandı.

Son günde mindere çıkan Burhan Akbudak, grekoromen stil 82 kiloda Ukraynalı rakibi Yaroslav Filchakov’u mağlup ederek altın madalyaya uzandı. Akbudak, 3-3 biten müsabakada son puanları kazandığı için zafere uzanan taraf oldu.

12. kez Avrupa’nın zirvesinde: Madalya koleksiyoneri Rıza’nın hikayesi12. kez Avrupa’nın zirvesinde: Madalya koleksiyoneri Rıza’nın hikayesi

Kahramanmaraşlı Akbudak, mücadelesini deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza adadığını belirterek şunları söyledi: “Ben Kahramanmaraşlıyım. Depremden etkilenen 10 ille beraber Kahramanmaraş’ta hayatını kaybedenler için burada mindere çıktım. Onlar için konsantre oldum. Onlar için mücadele ettim.”

 

Günün bir diğer madalyası ise Selçuk Can’dan geldi. Selçuk grekoromen stil bronz madalya mücadelesinde Andrii Kulyk’i 5-1 mağlup etti ve bronz madalya kazandı.

Türkiye Avrupa şampiyonu

Hırvatistan’daki turnuvada Türkiye ülkeler sıralamasında birinciliği kazandı. Turnuvadaki madalya tablosu şöyle:

3 altın madalya: Rıza Kayaalp, Burhan Akbudak, Adem Burak Uzun

1 gümüş madalya: Ali Cengiz

2 bronz madalya:Yunus Emre Başar, Selçuk Can

Takım Sıralaması: 1. Türkiye 155 Puan, 2. Azerbaycan 145 puan, 3. Gürcistan 113 puan.

Rıza Kayaalp, 'Rus Ayı'sını yakaladı! 12. altın ve rekor geldiRıza Kayaalp, ‘Rus Ayı’sını yakaladı! 12. altın ve rekor geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.