Avrupa ligi fatihi Sevilla avantajı son saniyede kaybetti

Avrupa Ligi yarı finalinde Fenerbahçe'nin kılpayı elendiği Sevilla, Juventus deplasmanında son saniyede yediği golle berabere kaldı. Roma ise Leverkusen karşısında 1-0 galip gelmeyi başardı.

Spor 12 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Sevilla, ilk yarıyı önde kapadığı maçta son saniyede Juvenus'a yakalandı.

Avrupa Ligi denince akla Sevilla gelir. Kupayı en çok kazanan takım olan Sevilla, bu yıl da finale bir adım uzakta. Son 16 turunda Fenerbahçe’yi ecel terleri dökmesine karşın geçen İspanyol ekibi, çeyrek finalde Manchester United’ı evine gönderdi. Yarı finalde ise rakip İtalyan devi Juventus’tu. Torino’daki Allianz Arena’da maça iyi başlayan Sevilla oldu. 26. dakikada En Nesyri gelişen organize atakta son vuruşu yaparak Sevilla’yı öne geçirdi. İkinci yarıda beraberliği sağlamak için Juventus’un büyük bir baskısı vardı. Sevilla’nın gösterdiği direnç 90+7’de kırıldı. Bir duran topta ileri çıkan stoper Gatti takımına beraberliği getirdi. Santrası bile yapılmayan maç 1-1 berabere bitti.

İsviçre çakısı Fiorentina'yı kestiİsviçre çakısı Fiorentina’yı kesti

Roma avantajı kaptı

Geçen sezon Konferans Ligi’ni kazanan Jose Maurinho’nun çalıştırdığı Roma, Xabi Alanso’nun teknik direktörlüğünü yaptığı Leverkusen’i konuk etti. Roma Olimpiyat Stadı’ndaki mücadelenin 63. dakikasında Bove’nin attığı golle ev sahibi ekip öne geçti. İki takımın çabası sonucu değiştirmeye yetmedi. Roma kadrosundaki milli futbolcu Zeki Çelik de ilk 11’de başladığı müsabakada 90 dakikada boyunca forma giydi. UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final rövanş müsabakaları ise 18 Mayıs’ta oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.