Avrupa ligleri alev alev! Salah rekor kırdı, Nuri Şahin siftah yaptı

Premier Lig, Serie A ve LaLiga'da ilk hafta, Almanya'da kupa maçları yapılıyor. Liverpool'un yıldızı Mohammed Salah attığı golle rekora imza attı. Teknik Direktör Nuri Şahin Dortmund ile ilk resmi maçına çıktı. İşte Avrupa'da yaşananlar...

Spor 17 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Salah, golünü attıktan sonra ok atma işareti yaparak sevincini yaşadı.

Premier Lig, cuma gecesi Manchester United’ın Fulham’ı 1-0 yendiği karşılaşma ile başladı. Cumartesi mesaisinde ilk sahaya çıkan Liverpool oldu. Premier Lig’de hiç transfer yapmadan giren tek takım olan Liverpool Jurgen Klopp sonrası Arne Slot ile ilk maçına ligin yeni takımı Ipswich Town deplasmanında çıktı.

Portman Road’daki karşılaşmaya damga vuran isimse Liverpool’un Mohamed Salah’ı oldu. Takımıyla 350. maçına çıkan Mısırlı futbolcu 60’da Diogo Jota’ya yaptıı asistle Liverpool’un öne geçmesini sağladı. İlk golden beş dakika sonra topu filelere gönderen isim bu kez Mohammed Salah oldu. Szoboszlai’nin pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Salah skoru 2-0 olarak belirleyen golü attı. Böylece Arne Slot ilk maçınan üç puanla ayrıldı.

Mohamed Salah, Ipswich Town’a attığı golle Premier Lig tarihinin açılış maçlarında en çok gol atan oyuncusu oldu. 32 yaşındaki futbolcu dokuzuncu kez açılış maçlarında gol sevinci yaşadı. Salah, böylece açılış maçlarında sekiz gol atan Alan Shearer, Wayne Rooney ve Frank Lampard’ı geride bıraktı.

Arsenal’in muhteşem ikilisi iş başında

İngiltere Premier Lig’in ilk haftasında Arsenal, Wolverhampton’ı 2-0 mağlup ederek sezona galibiyetle başladı. Mikel Arteta yönetimindeki Londra ekibine üç puanı getiren gollerse 25’te Kai Havertz ve 74’te Bukayo Saka’dan geldi. İki futbolcu da birbirlerine asist yaparak maçı birer gol, birer asist ile tamamladı.

Danilo’nun ayağı kırıldı

Nottingham Forrest sahasında Bournemouth’u konuk etti. 7’de orta sahada yaşanan bir hava topu mücadelesinde ev sahibi ekipte Danilo ile Bournemouth’ta Semenyo aynı topa yükseldi. Danilo yere ters bir şekilde düşerken acı içinde kıvranmaya başladı. Karşılaşmanın hakemi hemen sağlık görevlilerini sahaya davet ederken, maç uzun bir süre durdu. Yapılan kontrollerin ardından Danilo’nun ayak bileğinin kırıldığı öğrenildi. Tribünler ve oyuncular gözyaşlarını tutamadı. Karşılaşma ise 1-1 berabere sona erdi.

Premier Lig’de diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle…

Newcastle United – Southhampton 1-0

Everton – Brighton 0-3

West Ham United – Aston Villa 1-2

Hull City yine berabere

HullCity’nin 10 numarası Abdülkadir Ömür sahada 82 dakika kaldı.

İngiltere Championship’in ilk haftasını beraberlikle geçen Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City, ikinci hafta Wayne Rooney’nin yönetimindeki Plymouth deplasmanına çıktı. Home Park’ta oynanan maçta ev sahibi Plymouth’un 52’de Ibrahim Cissoko ile öne geçti. Hull City bu gole 63’te Lewie Coyle ile yanıt verdi. Hull City’de forma giyen milli futbolcu Abdülkadir Ömür ilk 11’de başladığı maçta 82 dakika sahada kaldı. Bu sonuçla birlikte Hull City puanını iki yaparken Plymouth ilk puanını aldı. Hull City üçüncü hafta sahasında Millwall’ı ağırlayacak.

Inter ve Hakan Çalhanoğlu son dakikada yıkıldı

Geçen sezonun şampiyonu Inter, Serie A’ya puan kaybıyla başladı. Genoa deplasmanına Luigi Ferraris Stadyumu’na çıkan lacivert mavililer 20’de Alessandro Vogliacco’nun golüyle yenik duruma düştü. Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu’nun da formasını giydiği Inter daha sonra baskısını arttırdı. 30’da Marcus Thuram’ın golü skora denge getirdi. Thuram, 85. dakikada bir kez daha sahneye çıkarak takımını öne geçirdi. Ancak, 90+4’te VAR müdahalesiyle Genoa penaltı kazandı. Topun başına geçen Junior Messias’ın vuruşunu kaleci Inter kalecisi Sommer çeldi. Ancak Messias önüne düşen meşin yuvarlığı ağlara gönderdi. Maç 2-2 sona erdi. Hakan Çalhanoğlu 75 dakika sahada kaldı. Serie A’da diğer sonuçlar şöyle…

Milan – Torino 2-2

Parma -Fiorentina 1-1

Empoli -Monza 0-0

Süper Bayer Leverkusen

Almanya’da Süper Kupa için Bayer Leverkusen ile Stuttgart karşı karşıya geldi. Leverkusen 11’de Victor Boniface’in golüyle öne geçti. 15’te Enzo Millot takımına beraberliği getirdi. Martin Terrier’in 37. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla Leverkusen maçın büyük bölümünü 10 kişi oynamak zorunda kaldı. 63’te Deniz Undav bu kez Stuttgart’ı öne geçirdi. 88’de Patrick Schick’in ağlara gönderdiği topla Leverkusen karşılaşmayı penaltılara götürdü. Penaltılarda 4-3’lük üstünlük sağlayan son Bundesliga şampiyonu Süper Kupa’yı müzesine götürdü.

Nuri Şahin ilk resmi maçında farklı kazandı

Nuri Şahin’in takımı Almanya kupasında turu rahat geçti.

Sezon başında Şampiyonlar Lig finalisti Dortmund’un başına geçen eski milli oyuncu Nuri Şahin ilk resmi maçına Almanya Kupası’nda bölgesel lig takımlarından Phönix Lübeck karşısında çıktı. Deplasmanda oynayan Dortmund, 3’te Waldemar Andon, 31’de Emre Can, 45+1’de Julian Brant’ın golleriyle ilk yarıyı 3-0 önde kapadı. Ev sahibi ekip 55’te Obinna Johnson Iloka’nın filelere gönderdiği tıpla farkı ikiye düşürdü. 62’te Julien Duranville maçın skorunu 4-1 olarak ilan etti.

Kenan Karaman golle başladı

Almanya Kupası 1’inci turunda Centus Arena’da Aalen, Schalke 04’ü konuk etti. Kenan Karaman’ın formasını giydiği mavi-beyazlılar, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı. Golleri 31’de Kenan Karaman ile 68’de Tobias Mohr attı. Schalke’de Mehmet Can Aydın karşılaşmaya ilk 11’de başladı ve 90 dakika sahada kaldı.

Barcelona’yı Lewandowski taşıdı

LaLiga’nın ilk haftasında Barcelona, Valencia deplasmanındaydı. Maçın ilk yarısının son dakikaları büyük çekişmeye sahne oldu. 44’te ev sahibi ekip Hugo Duro’nun golüyle öne geçti. İlk yarının böyle bitmesi beklenirken sahneye Robert Lewandowski çıktı. 45+5’te Polonyalı futbolcu skoru 1-1’e getirdi. İkinci yarının hemen başında Lewandowski kazanılan penaltıda da hata yapmadı ve maçın skorunu 2-1 olarak ilan etti. Günün diğer maçında Ossasuna ile Leganes 1-1 berabere kaldı.

Manchester United yeni golcüsüyle güldüManchester United yeni golcüsüyle güldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.