Avrupa Oyunları’nın açılışı yapıldı

3. kez düzenlenen Avrupa Oyunları’nın açılışı, organizasyonun düzenlendiği Polonya’da gerçekleştirildi.

Spor 22 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Avrupa Oyunları başladı.

Türkiye’nin 193 sporcuyla boy göstereceği 3. Avrupa Oyunları, düzenlenen açılış töreniyle beraber Polonya’nın ev sahipliğinde resmi olarak başladı. 3 Temmuz’a kadar devam edecek organizasyonun açılış töreninde Türk bayrağını tekvandocularımız Nafia Kuş ve Emre Kutalmış Ateşli taşıdılar.

 

Kafilemizin 46. sırada giriş yaptığı törende 100 kişilik bir sporcu grubu Türkiye adına yürüdü. Son olarak sahaya gelen Polonya kafilesi ve Polonya bayrağının göndere çekilmesiyle birlikte oyunlar başladı. Oyunlara 48 ülkenin yanı sıra Avrupa Olimpiyat Komitesi tarafından oluşturulan 4 kişilik bir mülteci grubu da katılım gösterecek. Açılış töreninde geçiş sırasında en çok alkışı alan ülkeyse Ukrayna oldu. Rusya’nın müdahalesi sonrası binlerce Ukraynalı, oyunların yapıldığı Polonya’ya göç etmek durumunda kalmıştı.

21 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası 4 maçla başladı21 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası 4 maçla başladı

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, açılış konuşmasında şunları söyledi: “Bu oyunlar, ilk defa bir Avrupa Birliği ülkesinde düzenleniyor. Tarihi bir gün. Ülkeleri Rusya karşısında mücadele eden Ukraynalı sporculara özellikle ‘hoş geldiniz’ diyorum. Sevgili Ukraynalı dostlarım, burada bulunuyor olmanız olimpik ideallerin, kötülükten ve vahşetten daha güçlü olduğunu gözle görülür bir simgesidir.”

Cumhurbaşkanı kürsüye gelirken bazı taraftarlar tarafından ıslıklandı. 3. Avrupa Oyunlarını Organize Etmekten Sorumlu Hükümet Tam Yetkilisi Jacek Sasin de konuşması sırasında seyirciler tarafından protesto edildi.

Açılış töreninde çeşitli görsel şovlar ve konserler düzenlenirken 2022 Eurovision şarkı yarışmasının şampiyonu Ukraynalı müzik grubu Kalush Orchestra da sahne aldı.

Obradovic’ten Sırp taraftarlara sitem ve rica: Biz neden böyle olduk?Obradovic’ten Sırp taraftarlara sitem ve rica: Biz neden böyle olduk?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.