Avrupa Şampiyonası’nda ilk maçların en güzel golü Mert Müldür’den

Avrupa Şampiyonası'na 3-1'lik Gürcistan galibiyetiyle başlayan A Milli Takım, birbirinden güzel gollere imza attı. Mert Müldür'ün yarım volesi kupada ilk maçlarda atılan en güzel gol seçildi.

Spor 22 Haziran 2024
Mert Müldür'ün enfes golü tarihe geçti.

Avrupa Şampiyonası heyecanı 14 Haziran Cuma günü oynanan Almanya-İskoçya karşılaşmasıyla başladı. Son derece keyifli karşılaşmaların oynandığı turnuvanın ilk grup maçlarının hepsinde en az bir gol oldu. Ceza alanı dışından birçok golün atıldığı turnuvada birbirinden güzel anlar ortaya çıktı.

Bu enfes gollerden ikisini milliler attı. Gürcistan’la ilk grup maçına çıkan milli takım karşılaşmayı 3-1 kazandı. Tarihinde ilk defa ilk grup maçını kazanmayı başaran millilerde özellikle ilk iki gol enfesti. 25. dakikada Mert Müldür’ün savunmadan seken topa gelişine vuruşu ve 65. dakikada Arda Güler’in yaklaşık 25 metreden sol ayağıyla enfes şutu millilere üstünlük getirdi. İki gol de turnuvanın ilk grup maçlarında atılan goller arasında en iyi gole aday gösterildi.

Mert’in gelişine yarım vole vuruşu bu goller arasında en iyisi seçildi. Kulüp kariyerini Fenerbahçe’de sürdüren sağ bek Mert, 25. milli mücadelesinde ay-yıldızlı forma için ikinci golünü attı. O gol millilerin turnuvadaki ilk golü özelliğini taşımakla beraber şu ana kadar atılmış en güzel gol olarak da kayıtlara geçti. Grup aşamasında atılan en iyi ikinci gol Rumen Nicolae Stanciu’nun Ukrayna ağlarına gönderdiği enfes şut seçilirken Arda’nın golü üçüncü sırada yer aldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.