Avrupa şampiyonu Buket Kaya trafik kurbanı

Kayseri'de tıra arkadan çarpan otomobilde bulunan Avrupa şampiyonu milli kick boksçu Buket Kaya hayatını kaybederken, 2 kişi de ağır yaralandı.

Spor 23 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Buket Kaya, 2019'da Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmıştı.

21 yaşındaki Buket Kaya, 2019’da Rusya’nın başkenti Moskova’daki 5’inci Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazandı, Geçen yıl ekim ayında da Balkan Şampiyonu oldu.

Kayserispor sporcusu, arkadaşı R.Ö ve MT ile dün Kayseri sokaklarında dolaşıyordu. Gece yarısına doğru R.Ö.’nün kullandığı 50 ADC 978 plakalı otomobil Melikgazi ilçesi Gökkent Mahallesi Nalçık Bulvarı’nda K.Ö. yönetimindeki 03 ABN 358 plakalı patates yüklü TIR’a arkadan çarptı.

Fatih Terim Fonu soruşturmasında iddianame hazırlandıFatih Terim Fonu soruşturmasında iddianame hazırlandı

Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, otomobildeki Buket Kaya’nın hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralanan R.Ö. ile M.T. Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. TIR şoförü K.Ö. gözaltına alınırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Hayatını kaybeden milli sporcu Buket Kaya, Kayseri’nin Talas ilçesindeki Dedeoğlu Camii’nde öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenaze namazına Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Somtaş, Kayseri ASKF Başkanı Mutlu Önal, sporcular, Kaya’nın yakınları ve vatandaşlar katıldı.

 

Balotelli’den Filistin’e Erdoğan paylaşımlı destekBalotelli’den Filistin’e Erdoğan paylaşımlı destek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.