Avrupa’da kupa günü: Leverkusen duble yaptı, Panathinaikos son saniyede güldü

Avrupa'nın birkaç ülkesi bugün kupa finali heyecanı yaşadı. UEFA Avrupa Ligi finalinde yenilmezlik unvanını bırakan Bayer Leverkusen, Kaiserslautern'i mağlup ederek Almanya Kupası'nı alırken PAO, Aris'i son dakikada yıktı.

Spor 26 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Avrupa'nın dört bir yanında yerel kupalar sahiplerini buldu.

Bu sezon Bundesliga’da hiç maç kaybetmeyen mutlu sona uzanan Bayer Leverkusen ilke imza attı. Leverkusen hiç maç kaybetmeden üç kupalı bir sezon yaşamak için hafta içinde UEFA Avrupa Ligi finalinde Atalanta karşısına çıktı. Ademola Lookman’ın hat-trick yaptığı mücadele sonunda Atalanta rakibini bozguna uğratıp kupayı aldı.

Bu acıyı geride bırakıp sezonu duble yaparak kapamak isteyen Xabi Alonso’nun takımı, Kaiserslautern’e karşı kupa finale çıktı. Maç istedikleri gibi başladı, 17. dakikada Granit Xhaka’nın golüyle öne geçtiler. Ancak ilk yarı bitmeden 10 kişi kaldılar. 44. dakikada Kossonou Odilon ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Fakat bu olumsuzluk onları hedeften alıkoymadı. İyi bir savunma performansı sergileyen ekip önde kalmayı başardı ve 1-0’lık sonuçla Almanya Kupası’nı müzesine götürdü. Leverkusen 1993’ün ardından tarihinde ikinci kez kupa kazanırken ilk dublesine imza attı. Kaiserslautern sekizinci finalinde altıncı kez kaybetti.

Fransız futboluna PSG damgası

Fransa Ligue 1’de şampiyon olan PSG, kupa finalinde Lyon’la karşılaştı. Çok kötü sezon başlangıcını Avrupa kupalarına bilet alacak şekilde kapatan ve son olarak kupayla taçlandırmak isteyen Lyon güçlü rakibine karşı sahne aldı. Ancak işler yolunda gitmedi. 22. dakikada Ousmane Dembele, 34. dakikada Fabian Ruiz’in golleriyle PSG devreyi önde kapadı. Jake O’Brien 55. dakikada maça denge getirse de bir şey değişmedi, PSG maçı 2-1 kazandı ve kupanın sahibi oldu. Kylian Mbappe PSG formasıyla son resmi maçında da kupa kazandı. PSG tarihin 15. kupa zaferine uzanırken iki sene aranın ardından müzesine taşıdı. Tarihinde beş kupa şampiyonluğu olan Lyon dördüncü kez finalde kaybetti. Kupa hasretleri 12 seneye çıktı.

İskoçya’da Celtic ‘duble’ dedi

Bir başka çifte kupa zaferi sevinci yaşayan ekip Celtic oldu. İskoçya Ligi’ni kazanan ekip kupa finalinde ezeli rakibi Rangers’la karşılaştı. Brendan Rodgers yönetimindeki ekip karşılaşmayı 90. dakikada Adam Uche Idah’ın golüyle kazandı ve rakibini bozguna uğratıp ikinci kupayı da müzesine götürdü. Celtic tarihindeki 42. kupa zaferine uzandı.

Terim gitti kupa geldi

Sezonun ortasından son hafta maçlarına kadar Fatih Terim’in yönettiği Panathinaikos, sezonu kupayla tamamladı. Aris’le karşılaşan ekip maçı 90+7. dakikada Georgios Vagiannidis’in golüyle kazandı ve kupaya uzandı. PAO tarihinde 20. kez Yunanistan Kupası’nı müzesine taşıdı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.