Iniesta’nın Japonya macerasında sona doğru…

2018 yılında görkemli Barcelona kariyerini noktalayarak Japonya’nın Vissel Kobe takımına transfer olan Iniesta, Uzak Doğu’daki macerasında sona yaklaşıyor.

Spor 7 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Iniesta Emirates'te.

Japon kaynaklardan Nikkan Sports’un haberine göre Andres Iniesta, kariyerinin son dönemini geçirdiği Vissel Kobe’den ayrılmaya hazırlanıyor. 38 yaşındaki oyuncu Temmuz 2018’den Japonya’da J1 Ligi’nde forma giyiyor. Oyuncu önümüzdeki temmuz ayında Japonya macerasını sonlandıracak.

Normalde sözleşmesi 31 Ocak 2024 tarihinde bitecek olan İspanyol yıldız bu tarihin gelmesini beklemeyecek. Iniesta’nın efsanesi olduğu Barcelona’nın, oyuncu adına düzenlenecek bir gösteri maçı için 6 Haziran tarihinde Tokyo’daki Ulusal Stadyum’a gelmesi bekleniyor. Bu maçın aynı zamanda Iniesta’nın Japonya’ya veda maçı olması da bekleniyor.

PSG taraftarı yıldızları yerin dibine sokuyor!PSG taraftarı yıldızları yerin dibine sokuyor!

11 Mayıs’ta 39 yaşına girecek oyuncu, bu sezon takımının oynadığı 13 maçın 4’ünde toplam 59 dakika sahada kaldı. Bunun temel sebebi de Vissel Kobe takımının oynadığı fiziksel oyun. Ancak bu ayrılık tecrübeli oyuncunun kariyerinin sonu olmayacak. Oyuncunun çeşitli Orta Doğu takımlarından ve Amerika’dan teklifler alması bekleniyor. 2018’de Japonya’ya transfer olan Iniesta, takımıyla bir Japonya Kupası, bir de Japonya Süper Kupası kazandı. Andres, 5 senedir formasını giydiği Kobe takımıyla 132 maça çıktı ve bu maçlarda 26 gol atıp 25 asist yaptı.

Napoli şampiyon: Olacak iş mi?Napoli şampiyon: Olacak iş mi?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.