Avrupa’dan futbol: Arda Güler ilk 11’de başladı, Real Madrid üç puanı üç golle aldı

Avrupa'nın beş büyük liginde önemli maçlar oynandı. Arda Güler'in ilk 11'de soyunduğu maçta Real Madrid galip geldi. Bayern Münih'te forma giyen Sacha Boey inişli çıkışlı bir maç geçirdi. Premier Lig'de ise Chelsea taraftarlarını gole doyurdu.

Spor 25 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Arda Güler, Bernabeu çimlerine ilk 11'de çıktı.

Avrupa’nın beş büyük liginde birbirinden önemli maçlar oynandı. Milli futbolcu Arda Güler’in ilk 11 başladığı maçta Real Madrid evinde Real Valladorid’i ağırladı. Carlo Ancelotti’nin öğrencileri ilk yarısını golsüz beraberlikle kapattığı maçta ikinci devrede açıldı. Real Madrid’e galibiyeti getiren golleri 50’nci dakikada Federico Valverde, 88’inci dakikada Brahim Diaz ve 90+6’ncı dakikada Endrick kaydetti. Bu sonucun ardından Real Madrid yeni sezonda ilk galibiyetini alarak puanını dörde çıkardı. Real Valladolid ise ilk hafta galibiyetinin ardından mağlubiyetle tanıştı ve üç puanda kaldı. Arda Güler dakikalar 69’u gösterirken kenara geldi ve yerini Brahim Diaz’a bıraktı.

Maçın ardından söz alan Carlo Ancelotti, Arda Güler’i ilk 11’de sahaya sürmesini “Real Madrid’in seviyesine ulaşabilmesi için gelişimini devam ettirmesine yardımcı olmak için” sözleriyle açıkladı. İtalyan teknik adam Arda’nın maç içinde farklı pozisyonlarda oynadığını, Türk futbolcunun Bellingham’ın ilk alternatifi olacağı gibi bir düşüncesinin olmadığını söyledi.
La Liga’da aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı:

Leganes-Las Palmas, 2-1
Alaves-Real Betis, 0-0
Atletico Madrid-Girona, 3-0

Chelsea gol oldu yağdı

Premier Lig’in ikinci hafta maçında Enzo Maresca yönetimindeki Chelsea, Wolves deplasmanına konuk oldu. Londra temsilcisi Jackson’la maçın hemen başında öne geçse de yarım saatlik dilim dolarken Cunha skora denge getirdi. İlk yarının sonuna eklenen altı dakikalık dilimde Chelsea Palmer’la öne geçip soyunma odasına üstün gideceğini düşündü ancak Larsen’le son anda bir kez daha fileleri havalandıran Wolverhampton durumu 2-2’ye getirdi.

İkinci yarıda Chelsea’de musluklar açıldı. Madueke 15 dakika içinde bulduğu üç golle hat-trick yapıp farkı açtı. Mücadelede skoru belirleyen gol 80’inci dakikada Joao Felix’ten geldi. Chelsea, Wolverhampton’ı deplasmanda 6-2 yendi.

Premier Lig’de aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı:

Bournemouth-Newcastle United, 1-1
Liverpool-Brendford, 2-0

Boey hem asist yaptı hem de penaltı yaptırdı, Bayern geriden gelip kazandı

Bundesliga’da bir önceki sezon şampiyonluğu Bayer Leverkusen’e kaptıran Bayern Münih sezon açılışını Wolfsburg deplasmanında yaptı. Mücadele öncesi Almanya Futbol Federasyonu’nun aldığı kararla hayatını kaybeden Christoph Daum için saygı duruşu düzenlendi. Geride kalan sezonun devre arasında Galatasaray’dan 30 milyon euro bedelle transfer edilen Sacha Boey karşılaşmaya ilk 11’de başladı. Bayern, Boey’in asistinde Musiala’nın ayağından bulduğu golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. İkinci yarının hemen başında Sacha Boey yaptırdığı penaltı sonrası sarı kart gördü ve Majer beyaz noktadan skoru eşitledi. Beraberliğin sekiz dakika sonrasında Majer bir kez daha rakip fileleri havalandırarak takımını yenik durumdan üstünlüğe taşıdı. 65’te Müller oyuna girerken Boey kenara geldi ve Kompany’nin bu hamlesi maçın akışını değiştirdi. Değişikliğin hemen ardından eşitlik sayısını yakalayan Bavyera temsilcisi 82’de Kane’in asistinde Gnabry’yle bir kez daha gol sevinci yaşayıp 3-2 öne geçti. Karşılaşma bu sonuçla noktalandı. Vincent Kompany, Bayern’in başındaki ilk Bundesliga maçından üç puanla ayrıldı. Ligde aynı gün oynanan diğer maçta St. Pauli evinde Heidhenheim’a 2-0 mağlup oldu.

Roma’yı Neron değil Empoli yaktı

Serie A’nın ikinci maçında lige beraberlikle başlayan iki ekipten Roma ve Empoli başkentte karşılaştı. Konuk ekip 45’inci dakikada Gyasi’nin attığı golle soyunma odasına üstün gitti. İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren Empoli mücadelede bir saatlik dilim geride kalırken penaltı kazandı. Beyaz noktada hata yapmayan Colombo takımı adına farkı ikiye yükseltti. Maçın son 10 dakikalık dilimine girilirken Shomurodov rakip fileleri sarsıp takımını umutlandırdı ancak kalan süre geri dönüş için yeterli olmadı. Empoli, Roma’yı Roma’da 2-1 mağlup etti.

Serie A’da aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı:

Fiorentina-Venezia, 0-0
Torino-Atalanta, 2-1
Napoli-Bologna, 3-0

Ligue 1’de Lens, Brest’i ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti. Lens’te Machado 88’inci dakikada doğrudan kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Fransa’da aynı gün oynanan diğer maçlarda sonuçlar şöyle:

Nantes-Auxerre, 2-0
Nice-Toulouse, 1-1
Strasbourg-Rennes, 3-1
Marsilya-Reims, 2-2

Bandırmaspor ve Çorum FK yenişemediBandırmaspor ve Çorum FK yenişemedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.