Avrupa’dan futbol… Liverpool’da Klopp ile Salah kavgası: Buralar yanar!

Bundesliga'da şampiyon Leverkusen, kusursuz sezonuna 90+7'de attığı golle devam etti. Liverpool'da teknik direktör Klopp ile takımın yıldızı Salah birbirinde girdi. PSG büyük fırsatı harcadı. Şampiyonlar Ligi yarışı, küme düşenler...

Spor 28 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Salah, Klopp ile tartışmasıyla ilgili 'Beni konuşturmayın. Konuşursam buralar yangın yerine döner' dedi.

Avrupa liglerinde harika bir cumartesi günü yaşandı. Bundesliga’da şampiyon Leverkusen son saniyelerde bulduğu golle yenilmezlik serisini sürdürdü. Şampiyonlar Ligi’ne kalma mücadelesi veren Leipzig yarıştaki rakibi Dortmund’u devirdi. Premier Lig’e Liverpool Teknik direktörü ile yıldız futbolcusu Mo Salah’ın kavgası damga vurdu. Ligden düşmesi kesinleşen ilk takım Sheffield United oldu. Aynı şekilde Almeria da LaLiga’ya veda etti. Serie A’da günün önemli maçında Juventus ile Milan 0-0 berabere kaldı.

Bundesliga 31. hafta maçında şampiyon Bayer Leverkusen, Stuttgart’a karşı 2-0 geriye düşmesine rağmen 90+7’de bulduğu golle 2-2 berabere kaldı ve namağlup serisini 46 maça çıkardı. İlk yarısı 0-0 sona eren maçta Stuttgart ikinci yarıya hızlı başladı. Karşılaşmanın 47. dakikadasında Chris Führich’in golüyle öne geçen konuk ekip, 56’da Deniz Undav ile farkı ikiye çıkardı.

Bayer Leverkusen, 61. dakikada Amine Adli ile farkı bire indirdi. Baskısını artıran Leverkusen, uzatma anlarının son dakikası olan 90+7’de Robert Andrich’in golüyle skoru 2-2’ye getirdi ve maç sona erdi. Bu sonuçla namağlup Leverkusen, 81 puana yükseldi. Stuttgart ise puanını 64’e yükselterek ikinci Bayern Münih’i takibini sürdürdü.

Bundesliga’da Şampiyonlar Ligi’ne katılma mücadelesi veren iki takımın mücadelesinde Leipzig sahasında Borussia Dortmund’u 4-1 yendi. Konuk takım Jadon Sancho’nun 20. dakikada attığı golle öne geçti. Leipzig, 23’te Openda, 45+2’de Benjamin Sesko 46’da Simakan ve 80’de Baumgartner’in golleriyle mücadeleyi 4-1 kazandı. Leipzig puanını 62 yaparken, Dortmund 57 puanda kaldı.

Ligde ikinciliği garanti gibi olan Bayern Münih ise sahasında Eintracht Frankfurt’u 2-1 yendi. Bavyera ekibi 9’da Harry Kane ile öne geçti. Konuk takım 23’teEkitike ile yanıt verdi. Kane, 61’de penaltıdan takımını yeniden öne geçirdi. Mücadele 2-1 Bayern Münih’in üstünlüğü ile sona erdi. Bayern Münih puanını 69 yaparken, Frankfurt 45 puanda kaldı. Bundesliga’da alınan diğer sonuçlar şöyle…

Augsburg 0-3 Werder Bremen

Freiburg 1-2 Wolfsburg

Klopp ile Salah tartıştı, Sheffield United düştü

Everton yenilgisiyle şampiyonluk yarışında büyük yara alan Liverpool, West Ham United deplasmanında da umduğu skoru alamadı. Olimpiyat Stadı’ndaki mücadele 2-2 biterken West Ham’ın gollerini Jarrod Bowen ve Michail Antonio atarken, Liverpool’un golleri Andrew Robertson ve Alphonse Areola’dan (kendi kalesine) geldi. Maça damga vuran olaysa 79’da meydena geldi. Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, yedek kulübesindeki Mohamed Salah’ı 79. dakikada oyuna dahil etti. Mısırlı yıldızın sahaya girmek üzere kenara geldiği anda Klopp ile tartıştığı anlar yayına yansıdı. 2-2 biten müsabaka sonrası söz konusu olay Jürgen Klopp’a soruldu. 56 yaşındaki teknik adam “Salah ile ne konuştuğumuzu söyleyemem. Soyunma odasında konuştuk ve bitti” dedi. Mohamed Salah ise şunları söyledi: “Beni konuşturmayın. Konuşursam buralar yangın yerine döner.”

Son beş maçta sadece bir galibiyet elde eden ve şampiyonluk yarışında yara alan Liverpool, bu beraberlikle puanını 75’e, West Ham ise 49’a çıkardı.

Premier Lig’de Newcastle United’a 5-1 yenilen Sheffield United, küme düşen ilk takım oldu. Newcastle United, Alexander Isak’ın 26 ve 61 (penaltıdan), Bruno Guimaraes’in 54, Ben Osborn’un kendi kalesine 65 ve Callum Wilson’ın 72. dakikada attığı gollerle galibiyete ulaştı. Konuk ekibin golü, 5’te Anel Ahmedhodzic’ten geldi. Bu sonuçla 53 puana çıkan Newcastle United, yedinci sırada yer aldı. Galibiyet hasreti 11 maça çıkan 16 puanlı Sheffield United’ın bitime üç hafta kala ligden düşmesi kesinleşti.

Günün öne çıkan diğer maçında ise Manchester United, sahasında Burnley ile 1-1 berabere kaldı ve son altı haftada beşinci kez puan kaybetti. Premier ligde alınan diğer sonuçlar şöyle…

Wolverhampton – Luton 2-1

Fulham – Crystal Palace 1-1

Everton – Brentford 1-0

Aston Villa -Chelsea 2-1

LaLiga’da Almeria küme düştü

LaLiga’nın 33. haftasında Getafe, deplasmanda Almeria’yı Mason Greenwood’un 27 ve 48, Jaime Mata’nın 61’de attığı gollerle 3-1 mağlup etti. Almeria’nın golünü 41’de Anthony Lozano kaydetti. Bu sezon bir galibiyet alabilen 14 puanla son sıradaki Almeria, ligden düşen ilk takım oldu. Getafe ise 43 puanla dokuzuncu sırada yer aldı. Günün diğer karşılaşmasında ise Las Palmas’ı 2-0 yenen Girona, puanını 71 yaptı ve maç fazlasıyla Barcelona’nın bir puan önünde ikinciliğe yerleşti. Günün diğer maçında Atletico Madrid, Atlethic Bilbao’yu konuk etti. Karşılaşma 1-1 sona erdi.

Juventus – Milan maçında gol sesi çıkmadı

Inter’in şampiyonluğunu garantilediği Serie A’da ikincilik açısından kritik önem taşıyan maçta Juventus ile Milan karşılaştı. Maç 0-0 sona ererken Juventus’un beş şutu kaleyi buldu. Milan ise isabetli şut atamadan maçı tamamladı. Juventus forması giyen milli futbolcu Kenan Yıldız, maça ilk 11’de başladı ve 82 dakika oyunda kaldı.Bu sonucun ardından Milan, puanını 70 yaptı ve Juventus’un beş puan önünde bitime dört hafta kala ikincilik adına avantajını korudu. Serie A’da oynanan diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle…

Frosinone – Salernitana 3-0

Lecce – Monza 1-1

Lazio- Verona 0-0

Eski Fenerbahçeli PSG’ye şampiyonluk vizesi vermedi

Fransa Ligue 1’in 31’inci haftasında Paris Saint-Germain evinde Le Havre’ı ağırladı. PSG’nin kazandığı takdirde bitime üç hafta kala şampiyonluğunu ilan edeceği maça Le Havre da kümede kalma yolunda puanlar elde edebilmek için çıktı. Kylian Mbappe’nin yedek soyunduğu karşılaşmaya beklendiği gibi ev sahibi ekip etkili başladı. 15’te Hakimi’nin sağdan geliştirdiği atakta top Dembele’ye gitti. Onun sol ayağıyla çektiği şutta top yandan auta gitti. Bu pozisyondan kısa süre sonra Le Havre öne geçti. Kazanılan top sonrası yüzünü kaleye dönen Sabbi soldan boş koşu atan Operi’yi gördü. Operi de topla buluşur buluşmaz sol ayağıyla yerden uzak köşeye çok sert ve düzgün bir vuruş yaparak direk dibinden fileleri buldu. Parc de Princes’de ilk yarım saatlik dilimi ev sahibi yenik geçirirken sahneye Barcola çıktı. Genç oyuncu, Zaire Emery’nin sıfıra inip kaleye paralel çevirdiği topu arka direkte boş kaleye yuvarlayıp skora eşitlik getirdi. Kalan sürede yeniden öne geçip şampiyonluk kutlamalarına başlayacaklarını sanan Parisli taraftarlara ise eski bir Fenerbahçeli sürpriz yaptı. 38’de sağdan topla içeri kat edip yakın köşeye sert bir vuruş yapan Andre Ayew kaleci Navas’ı mağlup ederek takımını yeniden öne geçirdi. Fransa’nın başkentinde soyunma onasına konuk ekibin 2-1’lik üstünlüğüyle gidildi. Maçın ikinci yarısına Mbappe değişikliğiyle başlayan PSG’ye süper yıldızı da fayda etmedi. Maçta bir saatlik dilim geride kalırken Nego’nun sağdan ceza sahasına girip yerde kaldığı pozisyonda Le Havre oyuncuları penaltı bekledi fakat hakem oyunu sürdürdü. Ancak VAR devreye girdi, karar değişti. Penaltı için topun başına gelen Toure hata yapmayınca skor Le Havre lehine 3-1’e geldi. Ev sahibinin baskısı bu dakikadan sonra arttı. 78’de Ramos’un üç rakibinden sıyrılıp savunma arkasına kaçan Hakimi’ye asist yaptı. Faslı oyuncu düzgün bir vuruşla fileleri bularak farkı bire indirdi. Kalan sürede PSG denemelerine devam etti. Maçın uzatma dakikalarında Gonçalo Ramos’un attığı golle maça eşitlik geldi. Karşılaşma  3-3 sona ererken PSG şampiyonluk için Monaco’nun Lyon deplasmanında yapacağı karşılaşmanın sonucunu bekleyecek.

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisinden 'takip'te çıktıFenerbahçe, Beşiktaş derbisinden ‘takip’te çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.