Avrupa’nın zirvesinde dev final! Türk kadınları şimdiden kupayı kazandı

CEV Şampiyonlar Ligi tarihinin ilk 'Türk finali' bugün yapılıyor. Vakıfbank ve Eczacıbaşı Torino'da kupayı kaldırmak için sahaya çıkacak.

Spor 20 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Torino'daki Türk finali nefes kesecek.

Takım sporları içinde Türkiye’nin en başarılı olduğu dal şüphesiz kadın voleybolu. CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde Vakıfbank, Eczacıbaşı ve Fenerbahçe, son 11 sezonun 7’sinde şampiyonluk kupasını Türkiye’ye getirdi. Bu süreçte Vakıfbank biri geçen sezon olmak üzere toplam 5, Fenerbahçe ve Eczacıbaşı ise birer şampiyonluk kazandı. Türk takımları, 2010’dan bu yana oynanan 12 finalin 11’inde yer aldı.
Bu sezonsa tarihte ilk defa iki Türk takımı finale çıktı. Bu iki takım Vakıfbank ve Eczacıbaşı CEV Şampiyonlar Ligi’nde 62. sezonun şampiyonu olabilmek için Torino kentindeki Alpitour Spor Salonu’nda 18.30’da sahaya çıkacak.

Vakıfbanhk nocası Guidetti ve kaptanı Gabi, dev maç öncesi açıklamalarda bulundu.

Guidetti: Türk kadınları şimdiden kupayı kazandı

Vakıfbank’ın başantrenörü Giovanni Guidetti ve kaptanı Gabi açıklamalarda bulundu. Guidetti, “Şampiyonlar Ligi finalinde olmak elbette çok güzel. Ancak 9’uncu kez final oynayacağımızı burada öğrendim. Çünkü sporda geride kalanları saymanın bir anlamı yoktur. Ne olduğundan ziyade ne olacağına odaklanmak zorundayız” dedi. İtalyan çalıştırıcı konuşmasına şöyle devam etti: “Buradaki tüm kadın sporcular, Türkiye’deki gençler için rol modeller. Ülke kadınına güç veriyorlar, örnek oluyorlar. Burada Türk finalinin bir parçası olmak harika bir duygu. Türk kadınları ve Türk voleybolu şimdiden kupayı kazanmış durumda.”

Ve Egonu Vakıfbank'a veda ettiVe Egonu Vakıfbank’a veda etti

Vakıfbank kaptanı Gabi Guimaraes ise “Kaptan olarak ilk yılımda Şampiyonlar Ligi finaline çıkacak olmak kendi adıma burayı daha özel kılıyor. Ben de sahada en iyi performansımı ortaya koyup takımıma yardım etmeyi istiyorum” dedi. Vakıfbank Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih de şöyle konuştu: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk bugünleri görebilse, Türk gençlerinin Avrupa’nın zirvesinde olmasından gurur duyardı. İlk kez finalde, Türk bayrağını iki takım da gururla taşıyacak. Sonunda kazanan Türk sporu ve voleybolu olacak.”

Eczacıbaşı’nın yıldızı Boskovic, ilk defa Şampiyonlar Ligi finaline çıkacak.

Boskovic: O kupayı çok istiyorum

CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali’nde cumartesi günü Eczacıbaşı yıldız oyuncusu Tijana Boskovic ise Sabah gazetesine konuştu. Boskovic, “Normal sezonu 26 maçta 26 galibiyetle kapattığımız için çok mutluyuz. Namağlup gelmek büyük bir başarı ama finalde Fenerbahçe’ye kaybettiğimiz için de çok üzüldük. Şimdi en önemli bölüm hızla yaklaşıyor. Torino’da sezonun son maçını oynayacağız. Tabii ki, kazanıp kazanmayacağımızı bilmiyorum. Şu an bir şey söylemek doğru olmaz ancak 6 aydır inanılmaz bir şekilde çalışıyoruz. Buralara kolay gelmedik. Benim hayalim de Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kazanmak. Bunu çok istiyorum… Kariyerimde ilk defa finale çıkıyorum. Bu fırsatı takım olarak çok iyi kullanacağız. Ben de maça çıktığımda elimden gelenin en iyisini yapacağım.”

Fenerbahçe sultanlığını ilan etti: ŞampiyonFenerbahçe sultanlığını ilan etti: Şampiyon

Vakıfbank’ın Eczacıbaşı’na üstünlüğü var

Turnuva tarihinin en çok karşı karşıya gelen iki ekibi olan Vakıfbank ile Eczacıbaşı, CEV Şampiyonlar Ligi’nde 17 kez kozlarını paylaştı. Bu mücadelelerin 13’ünü VakıfBank kazandı. Bu da Vakıfbank’a turnuva tarihinde bir takıma karşı en çok galibiyet alan ekip unvanını getirdi. VakıfBank, Eczacıbaşı ile CEV Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı son 13 maçın 12’sini kazanırken yalnızca 2014-2015 sezonu yarı finalinde kaybetti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.