Avustralya’da kaza yapan yapana! Verstappen’in zaferi

Son iki sezonun şampiyonu Max Verstappen, birçok kazanın yaşandığı, güvenlik araçlarının piste girmek zorunda kaldığı Avustralya Grand Prix'sinde gamalı bayrağı görmeye başardı.

Spor 3 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Avustralya'daki yarış aksiyon dolu geçti.

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun 3. ayağı Avustralya Grand Prix’si kazalarla hatırlanacak. Melbourne kentindeki 5,2 kilometrelik Albert Park Pisti’nde yarışa ilk sırada başlayan Verstappen, Büyük Britanyalı Mercedes pilotları George Russell ve Lewis Hamilton’a ilk turda geçilerek geriye düştü.

Charles Leclerc çakıl havuzuna saplandı.

Charles Leclerc yarış dışı kaldı

Ferrari pilotu Charles Leclerc, yarışın ilk turunda Aston Martin’den Lance Stroll ile yaşadığı temas sonrası çakıl havuzuna saplandı ve yarışa devam edemedi. Yarışta ilk kırmızı bayrak çekildi. Doğru lastik tercihinin yardımıyla üstün bir performans sergileyen Verstappen, birkaç etap sonunda liderliği ele geçirdi.
Sonraki turlarda Williams’tan Alexander Albon aracının kontrolünü kaybetti ve bariyerlere çarptı.


Mercedes pilotu George Russell’ın aracının motoru 18. turda bir anda alev aldı. İngiliz sürücü aracını kenara çekmek zorunda kaldı ve yarışı tamamlayamadı. Yarışın sonlarına doğru Haas’tan Kevin Magnussen duvara temas etmesinin ardından lastik patlattı ve devam edemedi. Yarışta ikinci kere kırmızı bayrak çekildi.

Son 2 tur ortalık karıştı

Avustralya GP’nin son 2 turuna girilirken, ortalık birbirine girdi. Carlos Sainz ile Fernando Alonso’nun teması sonrası Alonso spin atarken Pierre Gasly ve Esteban Ocon da birbirine çarptı. Yaşanan kazalar sonrası yeniden kırmızı bayrak çıktı.

Verstappen bu sezonki ikinci birinciliğini kazandı.

Hamilton ilk kez podyumda

Liderliği bırakmayan Verstappen, 2:32:38.371’lik derecesiyle damalı bayrağı ilk gören pilot oldu. Son iki sezonun şamipyonu bu sezonki ikinci, kariyerinin ise 37. Formula 1 zaferine ulaştı. Hamilton, Verstappen’in 0.179 saniye ardında ikinci olarak bu sezon ilk kez podyuma çıktı. Aston Martin takımının İspanyol pilotu Fernando Alonso ise liderin 0.769 saniye gerisinde üçüncü sırada yer aldı.
Avustralya Grand Prix’sinin ardından pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle oluştu…

Formula 1 sürücüleri izin almadan siyasi açıklama yapamayacak

Pilotlar: 1. Max Verstappen (Hollanda): 69 puan; 2. Sergio Perez (Meksika): 54; 3. Fernando Alonso (İspanya): 45; 4. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 38; 5. Carlos Sainz (İspanya): 20; Lance Stroll (Kanada): 20

Takımlar: 1. Red Bull: 123; 2. Aston Martin: 65; 3. Mercedes: 56; 4. Ferrari: 26; 5. McLaren: 12
Sezonun 4. yarışı Azerbaycan Grand Prix’si, 30 Nisan’da düzenlenecek.

Ford, 20 yıl sonra Formula 1’e geri dönüyor… Red Bull ile anlaşma imzalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.