Galatasaray’a 5.8 milyon euroluk Oliveira faturası

Galatasaray bir süredir yollarını ayırmaya çalıştığı Portekizli orta saha oyuncusu Sergio Oliveira'nın sözleşmesini feshetmek için oyuncuya 5.8 milyon euro ödeyecek.

Spor 4 Eylül 2024
Oliveira'nın kendisi gibi gidişi de pahalıya patladı.

Transfer çalışmalarını sürdüren ve üst üste üçüncü Süper Lig şampiyonluğu için iddialı bir kadro kurma çabası içinde olan Galatasaray yabancı kontenjanında yer açmaya çalışıyor. Cimbom bir süredir kadroda düşünülmeyen Portekizli orta saha Sergio Oliveira’yla el sıkıştı.

Oliveira Yunan ekibi Olympiacos’la anlaştı ve takıma katılmak üzere sağlık kontrolünden geçmek için Atina’ya gitti. Ancak oyuncunun ayrılığı Galatasaray’a pahalıya patlayacak. Dört sezonluk sözleşme imzalanan yıldız oyuncu için transfer olduğu dönemde “Futbolcunun kendisiyle de 2022-2023 futbol sezonundan başlamak üzere dört sezon için anlaşmaya varılmıştır. Buna göre her bir futbol sezonu için futbolcuya net 2.750.000 Euro sezonluk ücret ödenecektir” açıklaması yapılmıştı.

Porto’dan 3 milyon euro karşılığında transfer edilen oyuncuya iki yılda 5.5 milyon euro maaş ödemesi yapıldı. Milliyet’in haberine göre Sergio Oliveira’nın kalan iki senelik kontratını feshetmek için Galatasaray oyuncuya 5.8 milyon euro ödeyecek. Sarı-kırmızılılar bu parayı üç taksit halinde Oliveira’nın hesabına yatıracak.

Resmi açıklama geldi

Galatasaray’dan akşam saatlerinde sözleşme feshine ilişkin açıklama geldi. Sarı-kırmızılılar KAP’a şu bildirimde bulundu:

“Profesyonel futbolcumuz Sergio Miguel Relvas de Oliveira ile şirketimiz arasındaki sözleşme karşılıklı olarak sona erdirilmiştir.”

Galatasaray devamında sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda oyuncusuna “Galatasaray formasıyla gösterdiğin mücadele ve katkın için teşekkürler Sérgio! Gelecekteki kariyerinde başarılar!” sözleriyle veda etti.

Tecrübeli oyuncu Galatasaray formasıyla 58 maçta sahaya çıkarken altı gol ve yedi asistlik performans sergiledi. Oliveira iki Süper Lig şampiyonluğu yaşarken takımıyla Süper Kupa sevinci de yaşadı.

Galatasaray'ın Osimhen imzası dünya basınında: Yaz transferinin pembe dizilerindenGalatasaray’ın Osimhen imzası dünya basınında: Yaz transferinin pembe dizilerinden

Galatasaray'dan bir Kerem Aktürkoğlu geçti: Golleri, asistleri ve şampiyonluklarıyla hatırlanacakGalatasaray’dan bir Kerem Aktürkoğlu geçti: Golleri, asistleri ve şampiyonluklarıyla hatırlanacak

Kerem Aktürkoğlu 'Rota Avrupa' dedi, Benfica'ya gittiKerem Aktürkoğlu ‘Rota Avrupa’ dedi, Benfica’ya gitti

Dünyanın en değerli dördüncü santrforu Galatasaray'da: Victor Osimhen!Dünyanın en değerli dördüncü santrforu Galatasaray’da: Victor Osimhen!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.