Fenerbahçe’de başkanlık savaşı çok sert geçiyor, Aziz Yıldırım ve Ali Koç gün boyu polemik yaptı

Fenerbahçe'de başkan adaylarının açıklamaları devam ediyor. Aziz Yıldırım ekonomik durumun bıraktığından kötü olduğunu ifade ederken Ali Koç, Şekip Mosturoğlu ile çalışmayacağını açıkladı. İki aday da TFF'yle alakalı planlarını paylaştı.

Spor 5 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Fenerbahçe'de seçim öncesi açıklamalar devam ediyor.

Fenerbahçe’de başkanlık seçimi 9 Haziran Pazar günü yapılacak. Büyük gün yaklaşırken Aziz Yıldırım da Ali Koç da iddialı söylemlerine devam ediyor. Bazen YouTube veya televizyonda bir programa konuk olan adaylar çoğunlukla derneklerle düzenledikleri toplantılarda vaatlerini anlatıyor, iddialarını ortaya koyuyor. Bu açıklamalar ve iddialar dün akşam da sürdü.

Aziz Yıldırım Sports Digitale isimli YouTube kanalına konuk olurken “Hafta sonu birbirimizi kırmadan, incitmeden bir kongre olmasını diliyorum. Ben dört sene başarısız oldum diye gönderildiysem, altı senelik başarısızlık karşısında da kongre üyelerimizin doğru kararı alacağına inanıyorum. Ben ‘Şampiyon yapacağım’ diyorum. Onlar diyemiyor bunu. Şampiyonluk sözü veremeyen bir insan, başkan olamaz. ‘Ben varken Fenerbahçe’yi şampiyon yapmazlar’ diyorsan bunun bahanesi olmaz” dedi.

Yıldırım kulübün borçlarıyla ilgili “Bankalar Birliği ile 330 milyon dolarlık anlaşma yaptılar. Hani benim borcum 600’dü? Geri kalan 300 milyon dolar nerede? Niye yalan söylüyorsunuz? Fenerbahçe şu an benim bıraktığım borç durumundan daha da kötü durumda. Ali Koç ‘Fenerbahçe’den alacağım yok’ diyor. Bu kitapta var, 1.5 milyar TL alacağı gözüküyor. Gelsin, açıklasın her şeyi” diye konuştu.

Jose Mourinho ilk dersi futbol basınına verdi Jose Mourinho ilk dersi futbol basınına verdi 

‘Montella ile görüştüler’

Aziz Yıldırım Mourinho ile yapılan görüşmelerle ilgili şunları söyledi: “Ben geldim Mourinho ile görüştüler. Mersin’de Bursa’da söyledikleri İsmail Kartal’ın ekibini Volkan gibi bizi çocuklarla güçlendirmek istedikleriydi. A Milli Takım antrenörü ile de görüştüler, ‘Maçlar bitsin sonra görüşelim’ cevabını aldılar.”

Yıldırım sözlerine “Ben liderim, başkan değilim. Yapım gereği olamam da. Altı senedir ne yaptılar? Ben ‘Galatasaray’ı yeneceğiz’ demesem yener miydik? İsmail Kartal beni Allah’a havale edeceğine kendi yöneticilerini etsin. Benden önce görüştüklerini söylüyorlar Mourinho’yla. İsmail Kartal’ı da ben antrenör yaptım. Mourinho’ya teşekkür ederim ‘Ben Fenerbahçe’nin hocasıyım’ dediği için. Ali Bey devamlı tercüme ettiği için yanlış yönlendirme yapabiliyor Branco ile birlikte. Branco ile eğer Mourinho isterse çalışırız. Biz Mourinho’nun menajeri ile 15 milyon euroya anlaştık, menajerlik ücreti hariç. Bir de bahane uyduruyorlar ‘Biz daha ucuza anlaştık’ diye. Ya benimle 15’e anlaşan insan, seninle daha ucuza anlaşır mı? Ne olduğunu söyleyeyim o zaman, menajerine açıktan para verdiniz. Artık o Fenerbahçe’nin teknik direktörü, onun üzerinden polemik yapmamız yanlış” diye devam etti.

18 Temmuz’da gerçekleşecek TFF başkanlık seçimiyle alakalı “Federasyon seçiminde rol alacağız. Fenerbahçe’nin haklarını koruyacağını söyleyen, camianın içinden isim seçip koyacağız oraya. O arkadaşları, hem TFF yönetimlerine hem de kurullarına yerleştireceğiz. Orada güçlü olacağız. Her şeyden bilgimiz olacak” diyen Yıldırım stadyum kapasitesiyle ilgili “Stadyum projesi için iki alternatif var. İki kale arkası toplam 10 bin kişi artacak. Sonuçta kapasite 60 bin olacak. Ayrıca kale arkalarında alttaki koltukları sökerek ayakta seyirci almayı planlıyoruz. O zaman kapasite 65 bin oluyor” dedi.

Fenerbahçe 'sessiz' maçta Beşiktaş'ı tatile gönderdiFenerbahçe ‘sessiz’ maçta Beşiktaş’ı tatile gönderdi

‘Seçilirsem onunla çalışmam’

Başkan adaylarından Ali Koç ise genç kongre üyeleriyle yaptığı buluşmada “Yeni bir Divan Kurulu Başkanı seçtik. Üzülerek sizlerle bunu paylaşmak durumundayım. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Yüksek Divan Kurulu Ofisi bir seçim bürosu olarak çalışmaktadır. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Yüksek Divan Kurulu Başkanı üyelerimizi arayıp Sayın Aziz Yıldırım için oy istemektedir. Beni ziyarete gelen bir kişiyle karşılaşmış, ‘İnşallah Aziz Başkan kazanacak, sen de o zaman bize katılırsın’ demiş. Ben bunu kabul etmiyorum. Seçilirsem Şekip Mosturoğlu ile çalışmayacağımı buradan beyan ediyorum” diye konuşup Şekip Mosturoğlu’na mesaj verdi.

Gelecek sezon 10 yıllık hasreti dindireceklerini belirten Ali Koç TFF ile alakalı olarak halihazırdaki yönetimi ibra etmeyeceklerini vurguladı.

Ilıcalı: Kendimi Escobar gibi hissetmeye başladım

Ali Koç’un gençlerle buluşmasına katılan isimlerden Acun Ilıcalı alanda büyük ilgiyle karşılaştı. Ilıcalı, Aziz Yıldırım’ın kendisiyle ilgili Adnan Oktar ve FETÖ iddialarına “Aziz Yıldırım öyle iftiralar atıyor ki kendimi Escobar gibi hissetmeye başladım. Söylediklerinin birini bile kanıtlasın beni bir daha burada görmeyeceksiniz” diye yanıt verirken Jose Mourinho ile alakalı “Dün akşam hep beraber Jose Mourinho ile vakit geçirdik. Bizi aileden biri gibi sevdi. Çok büyük işler yapacağız. Transferde yıldız isimler alacağız” dedi. Ilıcalı ayrıca “Neden mi eskiden büyük yıldızlar inmiyordu? Çünkü batık durumdaydık. Başkanımız düzeltti, şimdi kemerleri çözdük.. Pardon, prangalarımızdan kurtulduk. Artık büyük yıldızları indirme vakti. İsteyip de alamayacağımız futbolcu yok” diye konuştu.

Mosturoğlu’ndan Koç’a yanıt

Şekip Mosturoğlu Ali Koç’un kendisiyle alakalı söylediklerine “Yüksek Divan Kurulu Fenerbahçe Spor Kulübü tüzüğü gereği yarın mesai saati bitimine kadar seçim işlerini yürütmekle yetkili ve görevli kuruldur. Seçim süreci kurulumuz tarafından bugüne kadar objektif, şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmüştür. Sürecin yarın tamamlanmasının ve Başkan Adaylarının listelerinin kesinleştirilmesine dair nihai kararımızın alınmasının ardından şahsım ve yüksek divan kurulu hakkında başkan adaylarından Sayın Ali Koç tarafından yapılan spekülatif açıklama ile ilgili olarak tarafımızca açıklama yapılacaktır. Büyük Fenerbahçe Kamuoyuna saygılarımla arz ederim” diye yanıt verdi.

Aziz Yıldırım'dan Acun Ilıcalı'ya: Kaşınıyor... Geri zekalı!Aziz Yıldırım’dan Acun Ilıcalı’ya: Kaşınıyor… Geri zekalı!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.